Wat kun je doen tegen opgezwollen voeten tijdens zwangerschap?

Wat kun je doen tegen opgezwollen voeten tijdens zwangerschap?

Zangeres Jessica Simpson heeft er enorme last van tijdens haar zwangerschap: opgezwollen voeten. Op haar Instagram vraagt ze haar volgers om hulp. Want wat kun je tegen deze vervelende kwaal doen?

Jessica zit nu in haar laatste trimester. Opgezwollen voeten, handen en soms het gezicht komt dan vaak voor. Het vasthouden van vocht kan in principe niet kwaad, maar als je bloeddruk stijgt dan kun je beter advies vragen aan de huisarts of je verloskundige.

jessica simpson

Wat kun je doen tegen opgezwollen voeten en handen. Op de Instagram van Jessica is te zien dat ze haar heil zoekt in cupping. Dat is een eeuwenouder geneeswijze uit de Chinese geneeskunde. Bij cupping worden er verwarmde kopjes of glazen bollen op je huid geplaatst die vacuümzuigen. Hierdoor wordt je bloedcirculatie gestimuleerd. Blijkbaar was dit voor de zangeres dé oplossing, want een foto later op haar Insta toont het verbluffende resultaat.

Jessica Simspon

Tips

Ben jij niet zo van het cupping? Misschien heb je wat aan deze tips:

  • Drink veel, want dan kan je lichaam beter vocht afvoeren.
  • Plaats een kussen onder je voeten of onder je matras, zo bevorder je de terugstroom naar je vaten
  • Wisselbaden met koud en warm water stimuleren de bloedsomloop

Word het alleen maar erger of vertrouw je het niet, neem contact op met de huisarts of je verloskundige.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal was hoofdredacteur BabyBytes a.i. tijdens het zwangerschapsverlof van Laura.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders. Naast haar freelance redactiewerkzaamheden is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

4 leden zijn nu online
Aanmelden