Zwanger en corona? Geen goede combinatie. En dít is reden

Zwanger en corona? Geen goede combinatie. En dít is reden

Zwangere vrouwen die corona hebben opgelopen een grotere kans hebben om op de intensive care terecht te komen dan vrouwen van dezelfde leeftijd die niet zwanger zijn.

Dat blijkt uit onderzoek van UMC Utrecht, meldt RTLnieuws.nl. In de periode van maart 2020 en augustus 2020 waren er 376 vrouwen die zwanger waren en geïnfecteerd waren met het coronavirus. 4 procent belandde uiteindelijk op de intensive care. Vergeleken met vrouwen die corona kregen en niet zwanger waren, ligt het percentage een stuk lager, namelijk 0,6 procent.

Lees ook
Lezeressen vertellen: 'Ik ben zwanger. Zo ga ik om met corona'

Virusinfecties

Kitty Bloemenkamp, hoogleraar verloskunde van het UMC Utrecht schrikt niet van de cijfers. “We weten dat virusinfecties bij zwangere vrouwen wat slechter kunnen verlopen. Dat zien we bijvoorbeeld ook bij de griep.”

Verder kwam naar voren dat keizersneden en inleidingen vaker voorkwamen bij zwangere vrouwen met corona.

Overige resultaten onderzoek

Ook kwam uit het onderzoek naar voren dat vooral vrouwen met ernstig overgewicht, met een onderliggende ziekte of een niet-Westerse achtergrond een grotere kans hebben om op de IC terecht te komen. Het is nog niet bekend waarom je afkomst ook een rol speelt.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur BabyBytes a.i. tijdens het zwangerschapsverlof van Laura.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50