Zo weet je dat je klaar bent voor een baby

Zo weet je dat je klaar bent voor een baby

Wanneer ben je toe aan een baby? De een is er eerder aan toe dan de ander. Maar hoe voel je dat? Gebeurt er dan iets met je? Of voel je überhaupt aan dat je er aan toe bent? En hoe zit dat met je partner?

Ik vond het nogal een hele beslissing om te zeggen: nu wil ik graag een kind. Ik bedoel, was ik er echt klaar voor? En mijn man? Konden we die verantwoording wel aan? En toch had ik heel sterk het gevoel dat het destijds een goed moment was. Bij mij kwam dat gevoel echt heel plotseling, maar dat is bij iedereen natuurlijk anders.

Lees ook:
De beste standjes om zwanger te worden

Herkenbaar?

Misschien als je onderstaande punten herkent, dan weet je of je toe bent een aan baby.

  • Ineens zie je overal baby’s. Lette je eerst op de laatste koopjes als je aan het shoppen was, nu zie je overal baby’s of zwangere vrouwen.
  • Als je dan een baby ziet die je een beetje wazig aankijkt, dan heb je de neiging om hem een brede glimlach terug te geven. En zie je het nu goed? Doet je partner hetzelfde?
  • Je hebt het idee dat iedereen om je heen zwanger wordt. De ene vriendin na de andere kondigt een zwangerschap aan en ook op je werk is er alleen maar blij babynieuws. Misschien is het dan toch eens tijd dat jij…?
  • Je baalt ervan als je hoort dat een vriendin haar kind de naam hebt gegeven die jij je kind had willen geven…
  • Terwijl je eerst linea recta naar de damesafdeling liep, blijf je nu ineens hangen bij de babykleding. A, die schoentjes! Kijk nu hoe schattig!
  • Je staat ineens vooraan als je een baby van een vriendin kan vasthouden. Het voelt ook zo lekker zo’n klein buideltje in je armen. Eigenlijk, heel natuurlijk…

Hoe voelde jij aan dat je toe was aan een baby?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50