De beste standjes om zwanger te worden

De beste standjes om zwanger te worden

Lekker klussen in de slaapkamer, en dan bedoel ik geen schilderijtjes ophangen, is iets dat noodzakelijk is als je samen een kindje wil maken. Waar slaapkamer staat kan ook badkamer, keuken, washok, klaslokaal, douche, weiland of motorkap staan natuurlijk. Het is maar net waar je zelf blij en opgewonden van wordt.

Om de omstandigheden voor bevruchting zo optimaal mogelijk te maken, kun je met een aantal dingen rekening houden.

Zwaartekracht!

Het zal geen verrassing zijn dat zwaartekracht een grote rol speelt bij de bevruchting. Het meest optimaal is het als de penis het dichtst bij de baarmoeder is op het moment van zaadlozing. Als dat dan ook nog in een neerwaartse houding is, is dat het meest ideaal.

Lees ook
Twee keer seks op dezelfde avond verhoogt de kans om zwanger te worden

Vrouwelijk orgasme

Voordeel is ook als man én vrouw beide een orgasme krijgen. Voor de man vrij essentieel omdat er anders weinig sperma bij komt kijken, maar ook die van de vrouw is dus van groot belang voor bevruchting. Als dit vrijwel tegelijk plaatsvindt, trekt de baarmoeder zich samen en zorgt ervoor dat het makkelijker wordt voor de zaadcellen om de juiste richting op te zwemmen.

De beste standjes voor bevruchting

Missionarishouding
De meest lucratieve manier met de grootste kans op bevruchting is de missionarishouding. De vrouw ligt op haar rug met de benen wijd, gebogen knieën en voeten op het bed. De partner ligt op haar met zijn gezicht naar haar toe. Ook hier speelt zwaartekracht weer de grootste rol. De vagina is op deze manier naar beneden gericht zodat het zaad beter de baarmoederhals in kan. Daarnaast is de penetratie bij dit standje diep, waardoor sperma beter en verder in de baarmoeder terechtkomt.

‘Op z’n hondjes’
De vrouw gebukt op haar knieën of plat op haar buik op bed en de man zit achter haar. De man penetreert dus van achteren. Voor bevruchting is er bijna geen beter standje te bedenken. Het laat namelijk diepe penetratie toe waardoor het sperma heel goed in de baarmoeder terechtkomt. 

Lepeltje lepeltje
De man en vrouw liggen naast elkaar, rug tegen buik op bed. De man ligt achter de vrouw dus met zijn buik tegen haar rug en de man penetreert van achteren. Het is redelijk te vergelijken met het vorige standje maar deze kan er wat liefkozender en romantischer aan toe gaan. Je ligt wat rustiger samen.

De luie minnares
Na de seks blijf je minimaal een kwartiertje liggen zodat het sperma nergens heen gaat. Je kunt hierbij met je benen in de lucht gaan liggen zoals je vaak hoort, maar dat is echt niet noodzakelijk. Het ziet er echter wel gezellig uit voor je partner!

Nog wat laatste tips

  • Als je glijmiddel gebruikt, let er dan goed op dat dit geen zaaddodende variant betreft. Die bestaan namelijk en doen de productie logischerwijs niet veel goeds.
  • Seks niet elke dag! In dit geval gaat de 'hoe meer hoe beter- vlieger' echt niet op. Als je elke dag seks hebt, heeft je partner te weinig tijd om nieuw, goed zaad te produceren. Maar doe het ook niet te weinig anders is het zaad weer te oud. Om de dag of om de twee dagen is de optimale situatie voor een grote kans op bevruchting.
  • FITGIRLS OPGELET: sport je veel? Dat zou nadelige gevolgen kunnen hebben op je vruchtbaarheid. Bewegen is natuurlijk hartstikke goed, maar TE veel bewegen zeker niet. Als vrouw zijnde ga je hierdoor meer mannelijke hormonen aanmaken waardoor je cyclus in de war kan raken en je minder vaak een eisprong zult hebben. 

Lees hier de volledige lijst met alle 30 tips om zwanger te raken.

 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50