Zo voelt het volgens ervaringsdeskundigen om weeën te hebben

Zo voelt het volgens ervaringsdeskundigen om weeën te hebben

Je kunt het proberen om een klein beetje te omschrijven als menstruatiekrampen maar dan honderd keer erger. Toch voelt het voor iedereen anders: weeën. Dus hier een aantal ervaringsdeskundigen aan het woord die uitleggen hoe het voelt om weeën te hebben.

Weeënstorm

Chantal: “Mijn bevalling kwam moeilijk op gang dus werd ik ingeleid. De arts waarschuwde me al dat de weeën steeds sterker konden worden. Maar ik vond het meevallen. In het begin waren ze goed op te vangen. De tijd verstreek en ik merkte dat het toch allemaal wat heftiger werd die pijn. Behoorlijk heftig. Ik pufte en hijgde heel wat weg, maar op gegeven moment was er niet meer tegenaan te puffen: ik zat midden in een weeënstorm. Dat wens ik mijn ergste vijand niet. Door de pijn wist ik niet meer hoe ik moest liggen, zitten, liggen, zitten, lopen, zitten, liggen van de pijn. Ik had het koud dan weer warm. Het zat in mijn buik dan weer in mijn rug. Het neemt je compleet over en brengt je naar je eigen pijnlijke wereld. Het verbaasde me dat de verpleegkundige me nog een beetje bij de les kon houden. En het verbaasde me nog meer dat de pijn meteen naar de achtergrond kwam toen ik een prachtige dochter in mijn armen vasthield.

Lees ook:
Omgaan met de pijn tijdens de bevalling: tips!

In tweeën gespleten

Marissa: “Het voelde aan als een boor die mijn binnenkant aan het aanvallen was en waardoor mijn lichaam voelde alsof het in tweeën werd gespleten. Ik wilde graag zonder pijnbestrijding bevallen, maar uiteindelijk heb ik eraan toegegeven: ik smeekte om een verdoving.”

De allerergste diarree die je je kunt bedenken

Margaret: “Het was net de allerergste diarree die je je kunt bedenken. En dan in vlagen, elke keer weer. Dat je het gevoel hebt dat je ontzettend nodig moet en dat je weet dat je dichtbij de wc bent, maar dat je er net nog niet bent. Op een gegeven moment zat ik half naakt op de wc terwijl ik me aan de gehandicapten steun hing en ik tegen de verpleegkundige schreeuwde dat ik echt heel, heel, heel nodig moest poepen.”

Lees ook:
Lezeressen vertellen: de grappigste dingen die ik zei tijdens de weeën!

Vloedgolf

Jennie: “Eerst voelt het alsof je iets verkeerd hebt gegeten. Dan voelt het als menstruatiepijn. Dan voelt het als vreselijke kramp. Dan als een vloedgolf dat door je lichaam gaat, waardoor je het gevoel hebt dat je binnenste naar buiten wil. Het ergste is als je er middenin zit. Dat is het komen dat je je realiseert dat er weer eentje komt.”

Komt ‘ie uit mijn rug?

Carrie: “Ik had intense rugweeën. Bij elke wee was ik ervan overtuigd dat de baby verdwaald was en uit mijn lichaam wilde door mijn rug in tweeën te splitten.”

Hoe heb jij je weeën ervaren?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50