Zo verdien je een zakcentje aan je gedragen babykleertjes

Zo verdien je een zakcentje aan je gedragen babykleertjes

Ze groeien zo snel! En de stapel babykleertjes die niet meer passen groeit net zo hard. Tijd om op te ruimen en zo misschien zelfs wat extra geld te verdienen.

Heel gezellig is het om op een kinderkledingbeurs te staan. Hou de lokale krant en Facebook in de gaten voor de data en plaatsen. Op de dag zelf huur je een kraampje en verkoop je de spulletjes aan het winkelend publiek dat die dag of avond langskomt. Hou er rekening mee dat het misschien niet heel goed loopt. Je moet maar net de smaak en maten hebben die mensen zoeken. Ook bestaat het risico dat je tijdens een rondje over de beurs je net verdiende centjes weer net zo snel uitgeeft aan andere leuke baby- en kinderspulletjes.

Er zijn ook kledingbeurzen waar je zelf niet hoeft te gaan staan. Je brengt je kleding langs met de prijsjes eraan vast. Die komen tijdens de beurs op maat gesorteerd met andere kleertjes te hangen. Het voordeel is dat je die dag je handen vrij hebt. Het nadeel is dat je geen invloed hebt op de prijzen. Je kan bijvoorbeeld je prijzen niet aanpassen als het niet loopt en je kan niet akkoord gaan als iemand wil afdingen. Vraag dus niet teveel.

Weinig tijd of zin om je waren aan de man te brengen? Je kan de kleertjes die je niet wilt bewaren ook naar een tweedehands kinderkledingwinkel brengen. Daar verkopen ze het voor jou en na afloop krijg je een deel van de opbrengst. De niet-verkochte kleding krijg je terug, of gaat naar een goed doel.

Marktplaats en Vinted zijn de perfecte manieren om vanuit huis wat geld te verdienen met gedragen kleding. Dat gaat sneller en makkelijker dan je denkt. Ten eerste maak je een account aan. Foto’s zijn erg belangrijk. Maak meerdere mooie, duidelijke foto’s van de items. Maak een foto van de voorkant, de achterkant, mooie details en een duur labeltje. Heeft het kledingstuk een vlekje of gaatje? Vermeld dat eerlijk. Je wilt geen slechte reviews, want dat kost je klanten.

Beschrijf de kledingstukken duidelijk. Noem de maat en de staat. Ook is het handig om het merk te noemen. Mensen zoeken soms naar een specifiek merk en als je dat in de titel of beschrijving hebt staan, weten ze jou te vinden tussen het enorme aanbod.

Dan is het tijd om het item te uploaden. Kies als prijs de prijs die jij zou willen betalen en ga er dan nog iets onder zitten. Mensen zijn op zoek naar koopjes. Zo krijg je meer klanten en volgers. Na een paar dagen niet verkopen kun je de prijs iets laten dalen. Zo trek je je volgers misschien over de drempel.

Op Vinted kun je bundelkorting aanbieden. Als dat in je beschrijving staat, heb je kans dat iemand naast dat ene stuk, nog verder zoekt naar andere leuke stukken. Op Marktplaats scheelt het met kledingstukken die niet door de brievenbus passen verzendkosten, als iemand een pakket koopt in plaats van één item.

Yes! Een verkoop! Pak het item netjes in, doe er een leuk kaartje op en schrijf het adres er goed op. Als het voor de koper voelt als het uitpakken van een cadeautje, krijg jij een goede review!

Het kan even duren tot je iets verkocht hebt. Bewaar de spullen in je online kledingwinkeltje netjes bij elkaar, zodat je ze snel terugvindt. Je kast is in ieder geval opgeruimd en dat is ook best lekker!

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50