Zó plan je de eerste verjaardag van je baby

Zó plan je de eerste verjaardag van je baby
  • in Kinderen
  • 0
  • 6303
  • 31/08/2021

Heel cliché, maar zo waar: de tijd gaat zó snel met een baby! Voor je het weet sta je het eerste verjaardagsfeestje voor te bereiden. Begin één á twee maanden van tevoren al met deze voorbereidingen, zodat je op tijd bent om er een onvergetelijk feestje van te maken!

Budget

Bepaal ruim van tevoren wat je aan het feestje uit wil geven. Denk aan zaken als locatie, versiering en eten. Als je hier ruim van tevoren over nadenkt, loop je niet het risico dat je voor onverwachte kosten komt te staan als de verjaardag nadert.

Gasten

Er is natuurlijk geen feestje zonder gasten. Maak een lijstje met mensen die je uit wil nodigen voor deze speciale dag. Als je een klein budget hebt, nodig dan niet te veel mensen uit. Als je vrienden hebt die ook kinderen hebben, is het natuurlijk leuk om die er ook bij te hebben.

Lees ook:
Wat als er niemand op de verjaardag van je kind komt?

Tijdstip

Plan het feestje het liefst in het weekend, ook als je kindje door de week jarig is. Zo maak je het jezelf minder stressvol en zijn de meeste mensen vrij. Denk ook na over het tijdstip en houd rekening met middagdutjes en voedingstijden van de baby. Zoveel visite kan ook heel intensief zijn voor het kindje, je kunt overwegen om het feestje bijvoorbeeld maximaal twee uur te laten duren.

Eten

Beslis wat voor hapjes je aan wil bieden en of je deze zelf wil maken. Ga je voor suikervrije taart of een lekkere zoete hap? Bied je alleen taart aan of ook andere hapjes? Krijgt je baby een smash cake? Als je alles zelf gaat maken, moet je natuurlijk rekening houden met de tijd die daar in gaat zitten.

Versiering

Hou je het simpel met vlaggetjes en een paar ballonnen of ga je all out met een thema? Een thema kan seizoensgebonden zijn (herfst, Kerst, etc.), maar je kunt ook kiezen voor een Disney-, jungle-, dieren- of prinsessenthema. Je kunt het zo gek niet bedenken. Denk ook aan versieringen voor de eetstoel van je kindje en aan de presentatie van de taart en hapjes op tafel.

Hoe vier jij de eerste verjaardag van je kindje?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50