Wat als er niemand op de verjaardag van je kind komt?

Wat als er niemand op de verjaardag van je kind komt?

De verjaardag van je kind is zijn of haar absolute hoogtepunt van het jaar. Slingers, ballonnen, cadeautjes, taart, vriendjes en spelletjes. Meestal liggen ze er dagen van tevoren al wakker van, zoveel zin hebben kinderen in hun verjaardag. Maar wat als niemand op komt dagen op het feestje?

Het overkwam Mahlon, de negenjarige zoon van blogger Kirsten Layne. Ze omschrijft haar zoon als slim, gevoelig en zorgzaam. “Hij is zo’n kind dat zijn lievelingsspeelgoed nog aan een ander kind weggeeft”, schrijft ze. Desondanks kwam er niemand op zijn verjaardagsfeestje. Geen vriendjes van school en niemand van zijn taekwondo-les.

Voorbereiding

Zoals elk ander kind had ook Mahlon verschrikkelijk veel zin in zijn verjaardag. Hij had ruim van tevoren uitnodigingen verstuurd naar zijn vriendjes van school en zijn taekwondo-les. Hij telde de dagen, uren en minuten weg tot zijn feestje zou beginnen. We hebben samen de ballonnen opgeblazen, zijn kamer opgeruimd, hij had een speciale outfit uitgezocht, de tafel gedekt en goodiebags voor zijn vriendjes gemaakt. “Mam, dit is de leukste dag van mijn leven!” zei hij ook nog, voordat het feest los zou barsten. Trotse moeder Kirsten zorgde er nog voor dat er genoeg foto’s gemaakt werden van de voorbereidingen op het feestje.

“We hadden in de uitnodiging nog gevraagd of ouders wilden het wilden laten weten, als hun kind er niet bij zou kunnen zijn”, schrijft Kirsten. “Niemand had iets laten weten, maar toen het feestje begon en er niemand was, begon ik me toch zorgen te maken.” Mahlon was ervan overtuigd dat op z’n minst vijf van zijn vriendjes hadden toegezegd te komen.

Niet populair...

Terwijl er spelletjes gespeeld zouden moeten worden en de verjaardagshapjes er doorheen zouden moeten vliegen, was Mahlon druk bezig met uit het raam staren of er al iemand kwam. Er kwamen echter alleen wat familieleden, geen enkel vriendje kwam langs. “Ik geloof dat ik niet populair ben, pap…” had Mahlon nog tegen zijn vader gezegd aan het einde van de dag.

Kirsten vervolgt haar blog: “Er zijn geen woorden voor het verdriet dat ik voelde om mijn eenzame, jarige zoon alleen aan zijn versierde en mooi gedekte tafel te zitten. Het feit dat er toch nog wat familieleden waren die wel pizza en taart hebben gegeten, heeft de pijn voor Mahlon nog enigszins kunnen verzachten. Toch was het onbeschrijfelijk hartverscheurend dat helemaal niemand van de mensen die hij zelf uit heeft genodigd is op komen dagen.”

Laat weten of je komt of niet!

“Ik ben te verdrietig om echt boos te zijn, maar ik vind wel dat de ouders van de uitgenodigde kinderen iets hadden moeten laten weten. Het had een heleboel teleurstelling kunnen voorkomen, als we hadden geweten dat niemand tijd had voor het feestje.”

Gelukkig is er ook iets goeds voortgekomen uit Mahlons verdrietige verhaal. Dankzij de blogpost van zijn moeder is hij overspoeld met kaartjes, berichtjes en cadeaus van lezers. Bovendien hebben moeder en zoon een immense hoeveelheid soortgelijke verhalen te horen gekregen. Dit heeft Mahlon het gevoel gegeven dat hij niet de enige is bij wie niemand op zijn feestje is gekomen.

Bron afbeeldingen

Betty (31) is voormalig hoofdredacteur van BabyBytes. 

Ze woont in Amsterdam, is getrouwd en moeder van een zoon (september 2014) en een dochter (mei 2016). 

Reageer op dit artikel

reacties (20) Stuur een bedankje


 • daarja

  Dat is toch verschrikkelijk! Laat dan gewoon even weten dat je kind niet komen kan.

  Zelf probeer ik altijd tijd te maken voor verjaardagen, vooral die van kinderen. En als het dan echt niet kan stuur ik een kaartje of bel ik eventjes. Zodat de jarige job wel weet dat ik aan hem denk.

 • mama van A-M-Z-R

  Ahh wat ontzettend sneu...

  Aan de reacties hieronder te lezen gebeurt het vaker. Dat vind ik toch echt wel heel vreemd hoor. Toen ik klein was kwam iedereen gewoon, tenzij ze echt niet konden. Kinderen waren dolblij als ze op iemands feestje mochten komen. Dat was een hele eer :)

  Hier in iran worden verjaardagen gevierd met familie. Vaak zijn families meer dan groot genoeg haha. Wij hadden voor ons eerste kindje , zijn eerste verjaardag de hele familie van mn man uitgenodigd (ooms en tantes met aanhang en kinderen en opa en oma). Het huis zat echt bomvol. Sindsdien vieren we de verjaardagen van de kinderen met mn schoonouders erbij met hun kinderen en kleinkinderen. Druk genoeg...

  Maar niemand moet... komen ze wel dan hebben ze geluk, mogen ze taart eten haha. Zoniet, bewaren we altijd toch wel een stukje voor ze :p

 • Lewi

  Ik haal wel een les uit dit verhaal. Bij iedere uitnodiging die ik ooit zal krijgen voor mijn kids zal ik netjes afbellen als het niet lukt.

 • Nx4

  lijkt me ook niet meer dan normaal.toch om.wven te laten weten of je kan of niet.

 • liefdevolleBAM

  eerlijk gezegd... vind ik het best erg dat dit verhaal je tot dat besef brengt... dat je hier een les uit haalt... in mijn beleven is het vanzelfsprekend dat je afmeld als het niet kan, maar goed wie bent ik......

 • essie29

  Sorry je haalt hier een les uit?

  Had je dan niet vanzelf dat fatsoen en de slimheid dat zoiets als 'afmelden' hoort bij zoiets

 • Nx4

  wat erg is dit zeg, kan me er gelukkig niks bij voorstellen maar als 1 van mijn kinderen dit zou overkomen zou ik denk ik wel kwaad zijn op de ouders van dr uitgenodigde kinderen. maar wat ik me dan afvraag is hoe kan zoiets gebeuren, speelt het jongetje normaal wel met andere kindjes ?? of word hij zelf wel eens ergens uit genodigd? kan me er niks bij voorstellen dat je dit niet op de 1 id andere manier ziet aankomen. ongeacht dat dit gewoon weg niet kan en meer als sneu voor het ventje is..

  gelukkig kwam.er nog wel familie etc..

 • Angela Sommer

  Dit op deze dag dat me zoon echt jarig is. En er op nog 1 iemand na niemand gister kwam op zijn feestje

 • Nx4

  gefeliciteerd met je zoon, kwam er ook niemand op zijn kinderfeestje bedoel je ?? wat erg zeg .

 • JMLL

  Germ, wat zielig zeg! Arme jongen..
  Echt heel triest dit..

 • mama-van-E

  Zo zielig ! Och germ , ik vind dit gewoon heel gemeen hoor.

 • kimmv3

  Aggos dat manneke.... Zie hem trots zitten achter zijn mooi gedekte tafel... Ik moet ervan huilen..

  Mijn meisje is van de week 10 geworden en de week ervoor op een nieuwe school begonnen.. Ik heb haar laten uitnodigen wie ze wilde.. Wij hadden het geluk dat niemand afbelde..

  Zo zielig... Ik had de ouders nog wel even flink toegsproken

 • kimmv3

  Aggos dat manneke.... Zie hem trots zitten achter zijn mooi gedekte tafel... Ik moet ervan huilen..

  Mijn meisje is van de week 10 geworden en de week ervoor op een nieuwe school begonnen.. Ik heb haar laten uitnodigen wie ze wilde.. Wij hadden het geluk dat niemand afbelde..

  Zo zielig... Ik had de ouders nog wel even flink toegsproken

 • Shrimp

  We hebben het meegemaakt bij mn zoon en mn dochter achter elkaar. Ze waren nog niet op school dus het was familie en onze vrienden die ons massaal hadden laten zitten. Zit je daar nog extra hapjes te maken omdat je denkt dat iedereen dan in de middag komt ...15..16..17??!!? Wij hebben er toen wel een mail uitgedaan. We voelde ons zooooo gekwetst. Ik was blij dat mn dochter 2 werd en het zeker niet merkte en bij mn zoon van 4 aan enige juiste verwachtings management had gedaan..maar oh wat is het vreselijk. Daarna excuus mailtjes gehad en was het bij sommige echt een samenloop maar toch... Idd zeg gewoon af als je niet kunt.. Pff ze zal toch later wellicht de fotos kijken en denken... Waar was iedereen?

 • mijn~meisje

  een familielid heeft dit ook gehad. Ze waren net verhuist en zat op een nieuwe school en was gelijk jarig. Omdat ze niemand kende hadden ze iedereen uitgenodigd. Ook niemand was opkomen dagen.

 • My-Miracles

  samen met mn zoon ben ik laatst op een verjaardag van een klasgenoot geweest waar we de enigen waren, de rest had ook niet afgebeld. Ik had al niet verwacht dat er veel animo zou zijn maar dit had ik zelfs niet verwacht, was heel sneu voor dat meisje. Paar weken geleden was er een ander klasgenootje jarig en hier was dat eerdere jarige meisje samen met ons als enige gekomen, hier hadden ze ook niet afgebeld. Mijn zoon vraagt steeds hoeveel mensen hij mag uitnodigen, nou hou ik echt mn hart vast. Ik ben bang dat er ook weer niemand komt al nodigen we de hele klas uit.

 • My-Pride-and-Joy

  Dit vind ik zo triest! Ik hoop dat ik dit nooit hoef mee te maken. Dat is zo pijnlijk! En ik denk dat ik net als Panini in de auto was gestapt en naar een of ander pretpark was gereden..

 • Panini

  ahhhh...wat zielig. Dit was/is mijn nachtmerrie..Dat je een groot feest geeft en niemand komt..of nog erger..als er maar één iemand komt en dat die dan heel ongemakkelijk met een vorkje in zijn taartje prikt en om zich heen kijkt en vraagt "Duss ehmm..komen er nog meer mensen? "

  Maar het is zonodig nog erger als het je kind overkomt..Ik had terplekken de koffers ingepakt en was naar Disneyland gereden..Surprise!

 • Mama van s en k

  Wat naar.....en raar dat niemand wat van zich heeft laten horen.Ik stap zelf op de ouders af van de kinderen als ik nog niks heb gehoord of ze wel of niet komen. Maar mijn zoon is nog een stuk jonger. Tot nu toe is iedereen gekomen die we hebben uitgenodigd.

 • droomboom

  Bah, ik krijg er helemaal een brok van in mijn keel. Vreselijk!

  Gelukkig zijn er ook nog hele lieve, meelevende mensen

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50