Zó pijnlijk is het als je dit te horen krijgt na miskraam of verlies kind

Zó pijnlijk is het als je dit te horen krijgt na miskraam of verlies kind
  • in Moeder
  • 2
  • 7072
  • 18/05/2021

‘Jij hebt een perfect leven’ of ‘Wanneer ga je aan kinderen beginnen?’ Het klinkt zo onschuldig, maar deze opmerkingen kunnen zeer pijnlijk zijn als je eerder een miskraam hebt gehad of een kind bent verloren. In een krachtige fotoserie laten vrouwen die een miskraam hebben gehad of een kind hebben verloren zien, welke opmerkingen door hun hart snijden.

Ze heeft een leuke baan, ziet er goed uit en lacht veel. ‘Je hebt een perfect leven’. Van buiten lijkt het leven Michelle toe te lachen, maar van binnen voelt ze een diep verdriet. Ze verloor haar dochter Micah een maand na de geboorte.

Ook Andrea vindt het pijnlijk als mensen vragen wanneer ze aan kinderen gaat beginnen. Ze heeft namelijk al een kind, een engel, die ze na negen weken verloor.

 

Lees ook:
Hoe steun je een vriendin met een doodgeboren kindje

Bewustwording

Vrouwenorganisatie Rise for Women wil de aandacht vestigen op de dingen die je moet zeggen tegen vrouwen die een miskraam hebben gehad of een kind hebben verloren. Dit doen ze met een krachtige fotoserie waarop moeders staan met de opmerkingen waar ze mee moeten dealen terwijl ze van binnen rouwen om hun verlies.

In de Facebookpost wordt gezegd: “We hebben de opmerkingen opgeschreven die mensen zeggen voor- of nadat ze over ons verlies hebben gehoord. De dingen die worden gezegd kunnen soms pijnlijk zijn. Onze baby’s doen er ook toe.”

Pijnlijke opmerkingen

Of het nu bedoeld is of niet, sommige opmerkingen kunnen pijnlijk zijn als mensen al lijden. Het project wil voor deze vrouwen de discussie opstarten en mensen bewust te laten worden van het effect van dergelijke opmerkingen.

Bron: TheBump.com

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


  • Mommiebakster

    Of... wees dankbaar je hebt al 2 kinderen ... alsof je dan zonder enige pijn je kindje kunt begraven..

  • Paardebloem94

    De ergste die ik te horen kreeg was ‘ennuuuh.. was het gepland ofuuuh?’ Alsof het uitmaakt. (En voor de beeldvorming; ik ben 27, vaste relatie, koophuis, dus misschien kom ik heel jeugdig over ofzo)

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50