Zo mooi én origineel zijn Bijbelse namen

Zo mooi én origineel zijn Bijbelse namen

Ook als je niet gelovig bent, zijn Bijbelse namen misschien een mooie én originele inspiratie voor als je nog even niet weet welke naam je je ongeboren kind wilt geven.

Bij de jongens staat er al een tijdje een prachtige Bijbelse naam in de top 10. In 2017 nam de naam Noah de eerste plek in beslag. Maar er zijn nog veel meer originele Bijbelse namen, ook voor meisjes!

Kijk voor meer Bijbelse namen in de BabyBytes-namengenerator

Genesis

De naam van deze monnik is ook de naam van het zoontje van zangeres Alicia Keys. Genesis betekent ‘Het begin’ is afkomstig van het boek van Genensis, het eerste boek van het Oude Testament, dat over het begin van de wereld gaat. Opvallend is dat de naam in de Verenigde Staten meestal wordt gegeven aan meisjes. In Nederland was een van de 13 Genesis’s een jongen.

Adriel

Adriel betekent schare van God. Adriel was de schoonzoon van koning Saul in de Bijbel. De naam heeft veel weg van een andere Bijbelse naam: Gabriel. Toch is Adriel iets origineler, want in 2016 was er maar een jongetje in Nederland die deze naam kreeg. Gabriel is toch iets gewoner, want maar liefst 46 jongetjes kregen in datzelfde jaar deze naam.

Zemira

Het klinkt als een meisjesnaam, maar oorspronkelijk is het in de Bijbel een jongensnaam. Toch vinden we dat het door het eindigen op een ‘a’, de naam ook prima geschikt voor een meisje. In Nederland wordt de naam ook wel geschreven met een ‘h’ op het eind: Zemirah. En mocht je voor originaliteit kiezen: in 2014 en  2015 was er in elk jaar slechts een meisje die deze naam kreeg.

Shiloh

Zeg je Shiloh dan denk je meteen aan een van de dochters van Angelina Jolie en Brad Pitt die gezegend is met deze Bijbelse naam. Shiloh is een Bijbelse plaatsnaam, die dankzij het voormalige sterrenkoppel onder de aandacht werd geplaatst. Shiloh betekent geschenk van God. In 2016 waren er twee jongens die in Nederland deze naam kregen.

Boaz

Boaz is een naam die de laatste jaren in opkomst is in Nederland. Deze Hebreeuwse naam betekent snel, sterk. In 2016 waren er maar liefst 332 jongens die deze naam kregen.

Damaris

Damaris klinkt als een meisjesnaam en in de Bijbel is het ook een vrouw, maar de naam kan ook aan jongens worden gegeven. Vooral in de Verenigde Staten wordt de naam ook voor jongens gebruikt. Opvallend want de betekenis is behoorlijk vrouwelijk. Damaris betekent namelijk prinses. In Nederland waren er in 2016 twee meisje die de naam Damaris kregen.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

6 leden zijn nu online
Aanmelden