Zó mooi én origineel zijn Bijbelse namen

Zó mooi én origineel zijn Bijbelse namen

Ook als je niet gelovig bent, zijn Bijbelse namen misschien een mooie én originele inspiratie voor als je nog even niet weet welke naam je je ongeboren kind wilt geven.

Bij de jongens staat er al een tijdje een prachtige Bijbelse naam in de top 10. In 2017 nam de naam Noah de eerste plek in beslag, nu in 2021 staat de naam op een mooie vijfde plaats. Maar er zijn nog veel meer originele Bijbelse namen, ook voor meisjes!

Kijk voor meer Bijbelse namen in de BabyBytes-namengenerator

Genesis

De naam van deze monnik is ook de naam van het zoontje van zangeres Alicia Keys. Genesis betekent ‘Het begin’ is afkomstig van het boek van Genensis, het eerste boek van het Oude Testament, dat over het begin van de wereld gaat. Opvallend is dat de naam in de Verenigde Staten meestal wordt gegeven aan meisjes. In Nederland was een van de 13 Genesis’s een jongen.

Adriel

Adriel betekent schare van God. Adriel was de schoonzoon van koning Saul in de Bijbel. De naam heeft veel weg van een andere Bijbelse naam: Gabriel. Toch is Adriel iets origineler, want de naam komt in ons land vrijwel niet voor. In de Verenigde Staten komt de naam het meeste voor. De naam is trouwens ook geschikt voor een meisje!

Zemira

Het klinkt als een meisjesnaam, maar oorspronkelijk is het in de Bijbel een jongensnaam. Toch vinden we dat het door het eindigen op een ‘a’, de naam ook prima geschikt voor een meisje. In Nederland wordt de naam ook wel geschreven met een ‘h’ op het eind: Zemirah.

Shiloh

Zeg je Shiloh dan denk je meteen aan een van de dochters van Angelina Jolie en Brad Pitt die gezegend is met deze Bijbelse naam. Shiloh is een Bijbelse plaatsnaam, die dankzij het voormalige sterrenkoppel onder de aandacht werd geplaatst. Shiloh betekent geschenk van God. 

Boaz

Boaz is een naam die de laatste jaren in opkomst is in Nederland. Deze Hebreeuwse naam betekent snel, sterk. De naam staat in Nederland op dit moment op een 23e plaats.

Damaris

Damaris klinkt als een meisjesnaam en in de Bijbel is het ook een vrouw, maar de naam kan ook aan jongens worden gegeven. Vooral in de Verenigde Staten wordt de naam ook voor jongens gebruikt. Opvallend want de betekenis is behoorlijk vrouwelijk. Damaris betekent namelijk prinses.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • Shrimp

    Onze hond heet Shiloh en al onze kids hebben Bijbelse namen. Persoonlijk vind ik het wel een beetje apart als je je kind bv Joshua noemt en niks met Jezus hebt. Die naam betekent; God redt. Hopelijk werkt het dan nog iets uit in het leven van zo’n kind…

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50