Zo maak je je relatie nog hechter

Zo maak je je relatie nog hechter

Heb je het idee dat jij en je partner worden opgeslokt door je kind(eren) en dat je elkaar een beetje uit het oog verliest? Er zijn een paar simpele manieren om je relatie weer hechter te maken. Dus hup aan de slag!

Elke relatie ondergaat verschillende fases. Zeker als je een kind hebt, verandert er veel. Soms word je zo opgeslokt door alles dat degene op wie je ooit smoorverliefd was weinig tot geen prioriteit krijgt. Je merkt dat je uit elkaar groeit en dat is natuurlijk ook weer niet de bedoeling! Met deze tips kun je jullie relatie weer op de goede rit krijgen.

Lees ook:
Zo houd je het leuk samen: 15 opkikkers voor je relatie

1. Vragen stellen

Blijf in elkaar geïnteresseerd: stel elkaar veel vragen en vraag goed door. Want ‘Waarom was die vergadering zo lastig?’ en ‘Hoe kun je dat project leuker maken voor jezelf?’. Luister ook goed naar de antwoorden en ga eropin. Door erop door te vragen, kijk je misschien ook heel anders naar jouw dag en wat jou heeft beziggehouden. Zo krijg je hele andere gesprekken dan alleen maar dingen te zeggen als: ‘Het ging goed, hoor’ of ‘Ik ben zo moe’.

2. Maak van je klachten vragen

Dat vragen stellen blijft belangrijk. Ook als je iets dwarszit. Vind je het bijvoorbeeld vervelend dat je je partner zo weinig ziet, omdat hij lange dagen maakt op kantoor? Zeg dan niet: ‘Ik zie je nooit want je bent altijd aan het werk!’ Probeer te bedenken wat je nu precies wilt, bijvoorbeeld elkaar meer zien. Dus zeg iets als: ‘Ik mis je zo, hoe kunnen we ervoor zorgen dat we elkaar wat vaker zien? En hoe vind jij het dat we elkaar zo weinig zien?’

Zo krijg je eerder een goed gesprek en kom je er eerder samen uit.

3. Praat minder, raak elkaar vaker aan

Zeg ik net dat je wat meer vragen moet stellen en dat je daardoor leukere gesprekken krijgt. Maar wat naast leuke gesprekken voeren ook fijn is, is elkaar affectie tonen, elkaar meer aanraken. Dus raak elkaar even aan als je een leuk gesprek hebt. Heeft je partner een zware dag gehad? Omhels ‘m dan even om je medeleven te tonen. Of praat even niet zoveel, maar raak elkaar vaker aan. Pak elkaars hand als jullie samen op straat lopen of op de bank zitten. Elkaar even voelen, voelt zo fijn!

4. Verras de ander met een leuk uitje

Oké, jullie hebben de agenda’s erbij gehaald en een datum geprikt waarop jullie iets leuks met elkaar gaan doen. Maar wat gaan jullie doen? Ga dat niet samen bedenken, maar wissel elkaar af. Zo kan de een de ander verrassen met een leuk uitje.

5. Spreek dáár af

Is de dag gekomen dat jullie een date hebben? Maak het nog specialer door er niet samen heen te gaan, maar door op de plek van de date af te spreken, dat voelt nog romantischer aan.

Lees ook:
Hilarische cartoons: het begin van je relatie versus nu

6. ‘Ik hou van jou’ zeggen tijdens een ruzie

Tijdens een ruzie is dit misschien wel het laatste waar je aan denkt, maar soms kan het even de spanning uit de lucht halen als je ‘ik hou van jou’ zegt. Dan weet je ook dat het goed zit ook als kun je elkaar op zo’n moment wel achter het behang plakken. Het is het proberen waard!

7. Geef meer complimenten dan dat je over dingen zeurt

Zeuren over iets gaat soms wat makkelijker dan dat je een compliment geeft. Maar probeer balans te houden en laat die iets eer overhellen naar het geven van complimentjes of positieve feedback dan naar het zeuren over dingen.

8. Ga samen een nieuw avontuur aan

Je kunt hierbij denken aan een lange, verre vakantie met z’n tweetjes, maar je kunt ook kleiner denken. Ga bijvoorbeeld samen een nieuw restaurant uitproberen, of geef je samen op voor een cursus salsadansen. En houd die nieuwe dingen uitproberen erin door dit bijvoorbeeld elke maand te doen.

9. Zet seks op de agenda

We zijn druk en stappen soms zo moe in bed dat je maar aan een ding kunt denken: slaap! Voor je het weet ben je weken verder en is je seksleven behoorlijk ingedut. Maar een goede vrijpartij is niet alleen goed voor je gezondheid en je humeur, het is zeker goed voor je relatie. Het klinkt niet echt romantisch, maar plan de seks in. Is het heel cliché elke zaterdagavond, prima! Of als je kind een middagdutje doet? Neem het ervan!

10. Maak je niet druk om de kleine dingen

Laat ‘ie zijn koffiekopje altijd op het aanrecht staan of heeft ie een spuuglelijk schilderijtje opgehangen in zijn werkkamer. Wat maakt het uit! Maak je er niet al te druk om en bedenk je hoe het zou zijn als er geen koffiekopje op het aanrecht stond of dat er geen spuuglelijk schilderijtje aan de muur hangt in zijn werkkamer, of in andere woorden: dat je partner er niet zou zijn…

Geen leuk idee, toch? Dus laat het lekker gaan.

Bron: Realsimple.com

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

5 leden zijn nu online
Aanmelden