Zo lang doe je erover om een klein LEGO-stukje eruit te poepen

Zo lang doe je erover om een klein LEGO-stukje eruit te poepen

Het is de schrik van elke ouder: dat je kleine iets wat niet eetbaar is in zijn mond stopt en opeet. Je probeert het te voorkomen, maar soms slikt je kind eerder iets door dan je erbij bent. Om ouders gerust te stellen hebben wetenschappers uitgetest hoe lang het duurt voordat je een hoofd van een LEGO-poppetje eruit poept…

Wat erin gaat, komt er ook weer uit… Dus ook kleine voorwerpen die je kleine heeft ‘opgegeten’ moeten eruit. Maar ja: hoe lang duurt het voordat dat gebeurt? De wetenschap vond het een reden voor onderzoek om ouders te kunnen geruststellen. Er werden zes kinderartsen gevraagd om de hoofdjes van LEGO-poppetjes door te slikken en dan af te wachten hoe lang het duurde voordat de stukjes er weer uit kwamen.

Lees ook:
Wat je moet doen als je baby zich verslikt

Onderzoek

Er werd gekeken naar hoe hard de ontlasting was en of hoeveel moeite het kostte om het eruit te krijgen. En er werd natuurlijk gekeken naar hoe lang het duurde voordat het eruit kwam.

De gemiddelde tijd dat het LEGO-stukje eruit werd gepoept was 1,7 dagen. En wat betreft de hardheid van de poep en hoe moeilijk het was om het eruit te krijgen: dat viel reuze mee. Sterker nog de ontlasting was niet harder dan anders en was dus niet lastiger om kwijt te raken. Ook werd er geen pijn gevoeld.

Opvallend was dat een van de deelnemers het LEGO-stukje kwijt was. Hij zocht voor maar liefst twee weken, maar het stukje speelgoed was op mysterieuze wijze verdwenen.

Liever voorkomen

Het valt dus mee als je kind een klein oneetbaar voorwerp eet, maar de onderzoekers raden wel aan om het liever te voorkomen. En mocht het toch gebeuren en je vertrouwt het niet, neem dan altijd contact met je huisarts.

Wat heeft jouw kind weleens per ongeluk opgegeten?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (4) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50