Wat je moet doen als je baby zich verslikt

Wat je moet doen als je baby zich verslikt

Als ik er alleen al aan denk, dan krijg ik het Spaans benauwd: als je baby/kind zich verslikt in zijn eten en hij krijgt het er zelf niet uit. Vooral als ze zo klein zijn, zijn ze nog zo kwetsbaar en dan is een eerste hulp van mama of papa wel handig. Maar heb jij enig idee wat je moet doen als je baby zich verslikt?

Ik kan me nog heel goed herinneren dat mijn twee kinderen zich wel eens verslikten in een stukje brood. Mochten ze net wat anders eten dan al die zachte prutjes en dan verslikten ze zich! Ik vond het destijds al spannend om het te proberen en als het dan fout gaat, dan schrik je je een hoedje. Toevallig had ik er net over gelezen hoe je een baby kunt helpen als hij zich verslikt dus ik paste het meteen toe. Tot mijn grote opluchting kwam het bij beide keren helemaal goed. Kon iedereen letterlijk en figuurlijk weer opgelucht ademhalen…

Lees ook:
Alles over verstikking en verslikken bij je baby/kind

Nu blijkt uit recent onderzoek van het Rode Kruis in Groot-Brittannië dat maar heel weinig ouders weten wat ze moeten doen als hun baby zich verslikt. Maar liefst 75 procent heeft geen idee hoe ze hun baby kunnen helpen als deze zich verslikt. Schrikbarend veel!

Eerste hulp

Van de ruim 2.000 volwassenen, inclusief 572 ouders, heeft 20 procent van de vaders en moeders geen flauw benul van eerste hulp verlenen. 30 procent van de ouders van kinderen onder de twee jaar hebben geen eerste hulp cursus gevolgd. Tot die laatste groep behoor ik, tot mijn grote schaamte, ook. Slechts 24 procent van de ondervraagden had het gevoel dat ze genoeg kennis en zelfvertrouwen hebben om te helpen als een baby zich verslikt.

Wat moet je doen? Bekijk de video

Kijk onderstaande video om te zien wat je kunt doen als je baby zich verslikt:

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50