Zo kom je de zwangerschap door zonder zwangerschapskleding

Zo kom je de zwangerschap door zonder zwangerschapskleding

Leuk al die zwangerschapsmode, maar na een paar maanden kan alles weer opgeborgen worden. Daarom is het eigenlijk best zonde om een hele zwangerschapsgarderobe aan te schaffen, want er is ook genoeg kleding die je tijdens én na de zwangerschap kunt dragen.

Het eerste trimester

Kijk eerst wat je allemaal al in je kast hebt liggen. Haal de lossere topjes, T-shirts en truien naar voren en leg de hight waist jeans maar alvast achterin. In dit trimester kun je voor een groot deel je eigen kleding nog aan. Als je broeken te strak worden, kun je het nog een tijdje rekken door de knoop met een haarelastiekje dicht te doen.

 

Het tweede trimester

In dit trimester heb je al een buik, kies daarom voor broeken met een elastische band. Bijvoorbeeld een mooie flare broek met wijde pijpen of een legging gecombineerd met een oversized trui. Ideaal voor de herfst- en wintermaanden.

 

 

Het derde trimester

Vaak zijn in dit trimester gewone broeken met een elastische band al niet meer comfortabel, bij mij niet in ieder geval. In dit trimester kun je kiezen voor losvallende jurkjes en maxi-jurken. Deze jurken zijn zonder buik ook nog hartstikke leuk.

Kocht jij veel zwangerschapskleding tijdens de zwangerschap?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Laura Saija was online redacteur bij BabyBytes. Ze woont samen met haar vriend Toby, hun peuter Rosie (december 2017) en dreumes Norah (oktober 2019) en baby Hunter (mei 2021). In haar dagelijkse leven probeert ze een balans te vinden tussen het moederschap, haar relatie, vriendinnen én carrière. Volg Laura ook op Instagram.

Reageer op dit artikel

reacties (4) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50