Zó houd je muggen weg bij je kindje

Zó houd je muggen weg bij je kindje
  • in Baby
  • 0
  • 25362
  • 23/08/2021

Bzzzzzzz, prik! En dan jeuk, jeuk, jeuk! Muggen en muggenbulten, het hoort bij het mooie weer, maar o, wat zijn ze lastig. Voor baby’s en jonge kinderen is het nog vervelender want zij mogen sommige anti-muggenmiddeltjes nog niet gebruiken. Dus hoe kun je die vervelende muggen dan weghouden bij je kindje?

Hoe kun je een muggenbeet voorkomen?

Geurtjes

Er is een aantal geurtjes die muggen verschrikkelijk vinden, zoals citroen, knoflook, eucalyptus, basilicum en pepermunt. Van deze geuren zijn vaak in olievorm verkrijgbaar die op de huid kunnen worden gesmeerd.

Lees ook:
SOS: insecten- en kwallenbeten en prikkende planten

Kleuren

Ook kleuren zijn van invloed op de mug. Zo vinden deze hinderlijke beestjes donkere kleuren als zwart en blauw zeer aantrekkelijk. Dus laat je kindje lichte kleuren dragen. Ook voelen muggen zich aangetrokken door ultraviolette, fluorescerende en licht blauwe verlichting. Probeer dit soort licht in de baby-/kinderkamer te vermijden.

Klamboe

Je kunt voor de ramen horren plaatsen, maar ook boven het bed een klamboe hangen. Zorg er wel voor dat je kindje de klamboe niet zelf kan pakken. Voor reiswiegen en kinderwagens zijn speciale veilige klamboes te koop.

Muggenlotion

Vraag bij je apotheek naar een muggenlotion die geschikt is voor de leeftijd van jouw kind. Er zijn middelen voor kinderen met DEET, maar die kun je niet gebruiken voor je baby. Vraag de apotheker welke middelen er voor je baby geschikt zijn.

muggen

En als je kind toch is gestoken?

Als je van alles hebt geprobeerd om te voorkomen dat je kindje wordt gestoken door een mug, maar dat helaas niet heeft geholpen, dan kun je dit doen om de jeuk te verlichten:

Theezakjes

Heb je groene thee gemaakt? Bewaar de zakjes en stop ze in de koelkast of vriezer. Door het zakje op de muggenbult te doen, kan de jeuk worden verlicht.

Basilicum

Uit onderzoek is gebleken dat dit een van de kruiden is die muggen kan wegjagen maar ook de last van een muggenbult kan verminderen. Wrijf een blaadje basilicum op de bult of koop de olie van dit kruid om op de bult te smeren.

Washandje

Ook een washandje met koud water kan de jeuk van een muggenbult verlichten.

Anti-jeuk

Bij de apotheek zijn middeltjes te verkrijgen die insectenbeten kunnen verlichten, maar vraag aan de apotheker welke geschikt is voor de leeftijd van jouw kind.

Heb jij nog tips om je baby, dreumes of peuter te beschermen tegen muggen en muggenbulten?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50