Zo houd je je relatie met de kinderen goed op lange afstand

Zo houd je je relatie met de kinderen goed op lange afstand

Of je nu op een afstand van je kinderen woont of misschien voor je werk soms een aantal weken of zelfs maanden weg moet, in beide gevallen probeer je om de relatie met je kinderen zo goed mogelijk te onderhouden. Hier is een aantal tips…

Bel elke dag even

Ook al is het maar vijf minuten, een telefoontje om elkaars stem te horen maakt echt het verschil. En natuurlijk hebben we het beeldbellen nog, dit maakt het al helemaal bijna echt.

Wees attent

Laat zien dat je betrokken bent door attente vragen te stellen. Heeft je dochter een proefwerk gehad waar ze heel hard voor aan het leren was? Vergeet dan niet te vragen hoe het ging.

Stuur een verrassing

Verras de kinderen met iets kleins. Dit kan een kaartje zijn, een grote knuffel via de post of hun lievelingsspel.

Lees ook: 
Zo houd je een hechte band met opa en oma die ver weg wonen

Deel foto’s en video’s

Hou je kinderen op de hoogte van je dagelijkse leven. Een simpele update met een selfie in de supermarkt of op je werk doet wonderen. 

Doe samen iets op afstand

Zelfs op afstand kun je samen dingen doen. Dit geldt wel voor kinderen die al iets ouder zijn. Zo kun je tegelijk hetzelfde boek lezen en dat met elkaar bespreken of op hetzelfde moment dezelfde film kijken.

Geef iets dat van jou is

Geeft je kind iets wat van jou is, zodat hij het bij zich kan houden tot je weer terug bent. Dit kan van alles zijn, een kledingstuk, je kussen, een speciaal erfstuk of een boek.

Heb jij of heeft jouw partner wel eens langere tijd ver weg van de kinderen gezeten?

Laura Saija is online redacteur bij BabyBytes. Ze woont samen met haar vriend Toby en hun baby Rosie (december 2017) in Amsterdam. In haar dagelijkse leven probeert ze een balans te vinden tussen het moederschap, haar relatie, vriendinnen én carrière. Volg Laura ook op Instagram.

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • CelineG

    Mijn man zit vaker in het buitenland voor zijn werk. Dit jaar heeft hij al acht weken in totaal in het buitenland gezeten (2x 3 achter elkaar en twee losse weken). Niet plezant maar ben het redelijk gewoon. Wel een stuk zwaarder nu met een kleine van bijna twee jaar en hoogzwanger.

    Door het uur verschil is bellen ook erg moeilijk. Enkel op de zondagen, wanneer hij niet werkt, kunnen we bellen. Dat vind ons dochtertje geniaal. Ze herkent ook direct het muziekje van een facebook call

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

4 leden zijn nu online
Aanmelden