Zó help je een baby leren omrollen

Zó help je een baby leren omrollen

De ene baby rolt al met vier maanden om, de andere baby doet dat pas een paar maanden later. Merk je dat je baby zich al een beetje om probeert te draaien maar lukt dat nog niet helemaal? Zo kun je hem een handje helpen.

Een paar keer per dag tummy time

Leg de baby altijd een paar keer per dag om zijn buik, zodat hij goed zijn spieren kan trainen. Deze spieren heeft hij namelijk nodig om te kunnen omrollen.

Lees ook:
Met deze tips leer je je kind lopen

Niet de hele dag in de wipstoel

Een baby die de hele dag in een wipstoeltje zit, zal zich minder snel ontwikkelen omdat er geen spieren getraind worden. Laat hem dus af en toe lekker op een kleedje spelen.

Laat de baby op zijn zij spelen

Leg een speeltje, spiegeltje of boekje naast hem zodat hij gemotiveerd raakt om naar zijn zij te draaien. Als hij leert om op zijn zij te blijven liggen spelen, zal hij uiteindelijk proberen ook naar zijn buik te draaien.

Rol de baby af en toe voorzichtig om

Om de beweging te laten voelen, kun je de baby af en toe voorzichtig omrollen. Vooral als je ziet dat hij al een beetje naar zijn zij probeert te rollen. Hij leert zo wat hij moet doen en zal het zelf ook gaan proberen.

Doe het voor

Hier had je misschien nog niet aan gedacht, maar je kunt het rollen zelf ook voordoen. Baby’s imiteren hun ouders en zo leren ze hoe ze iets moeten doen. Ga dus samen op een kleed liggen en rol je om als de baby kijkt.

Wanneer kon jouw baby omrollen?

Tags: Mijlpaal, Tips

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Laura Saija is online redacteur bij BabyBytes. Ze woont samen met haar vriend Toby, hun peuter Rosie (december 2017) en baby Norah (oktober 2019). In haar dagelijkse leven probeert ze een balans te vinden tussen het moederschap, haar relatie, vriendinnen én carrière. Volg Laura ook op Instagram.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

4 leden zijn nu online
Aanmelden