Zit jouw kind altijd mét winterjas in een autozitje? Let op: dit is gevaarlijk!

Zit jouw kind altijd mét winterjas in een autozitje? Let op: dit is gevaarlijk!

De tijd van sneeuw, hagel en kou is weer aangebroken. Dit betekent dus ook dat we weer met onze dikke winterjassen opgepropt in de auto zitten. Maar let op: zet je jouw kind altijd mét winterjas in een autostoeltje? Niet meer doen, dit kan namelijk gevaarlijk zijn!

Deze video toont aan dat kinderen in gevaar worden gebracht omdat ze hun winterjas dragen terwijl ze in een kinderzitje zitten. De extra lagen kleding kunnen namelijk voor een aanzienlijke kloof zorgen tussen de gordel en het lichaam van het kind. Dit zou kunnen betekenen dat tijdens een ongeluk de gordel van het zitje niet dicht genoeg tegen het lichaam van je kind aan zit. Deze moet dermate strak zitten dat je twee vingers tussen je kind en de riemen in kunt stoppen.
 

Koud?
Maar… vraag je je waarschijnlijk af, krijgt m’n kind het dan niet koud? Daar zijn genoeg oplossingen voor. Neem bijvoorbeeld een deken mee die je over je kind legt. Hij of zij kan de deken dan ook weer zelf wegleggen als het te heet is (bij een jas niet). Baby’s kun je in dunne lagen kleden en je kunt een dunne deken voor de helft opvouwen en die strak om je baby heen leggen óver de gordel heen.

Vaker dit soort artikelen lezen op Babybytes? Like ons dan op Facebook en volg ons op Twitter!

Bron: Mirror

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (8) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50