Zijn eerste Vaderdag: de leukste cadeau-ideeën

Zijn eerste Vaderdag: de leukste cadeau-ideeën
  • in Vaders
  • 0
  • 8452
  • 16/06/2023

Reminder: zondag 18 juni is het Vaderdag! Is het de eerste keer voor je partner dat hij als vader Vaderdag beleeft? Dan kun je er iets speciaals van maken door een prachtig cadeau zelf te maken. Misschien is een van deze ideeën leuk?

Gipsafdruk

Ik heb eerlijk gezegd geen flauw idee wat ik mijn man op zijn eerste Vaderdag heb gegeven. Een soort overblijfsel van mijn zwangerschapsdementie, denk ik. Maar ik weet nog wel heel goed wat ik op mijn allereerste Moederdag kreeg: een fotolijstje dat je kunt openklappen. Aan de ene kant was een van de allereerste foto’s van mijn zoon te zien en aan de andere kant van het lijstje was een gipsafdrukking van de handen en voetjes van mijn oudste. Ik kwam het laatst weer tegen en kreeg er zo’n warm gevoel van. Prachtig cadeau! Dus misschien is dit een leuk cadeau voor de vader van je kind?

Handschoenen

vaderdagcadeau

Is jouw partner een echte liefhebber van tuinieren of klussen? Dan is dit ook een prachtig idee. Koop van die stoere werkhandschoenen, (vinger)verf. Doop de handjes van je kind in de verf en maak een mooie afdruk op de bovenkant van de handschoen. Leuk gezicht toch van die grote handschoenen met een kleine handafdruk erop.

Let op: de handschoenen zou ik niet wassen, want dan zijn de afdrukken zo verdwenen…

Tijdcapsule

Vaderdagcadeau1

Dit is ook een bijzondere: koop een grote lijst, met dikke rand en maak een afdruk van een van de eerste foto’s van je partner en jullie kind. Plak er een echofoto bij en bijvoorbeeld het eerste mutsje en een ziekenhuisnaambandje. Zo heb je een prachtige tijdscapsule van de allereerste momenten samengebracht.

Slinger

Vaderdagcadeau

Maak met verf een afdruk van de handjes van jullie baby. Knip deze uit en maak een ‘harmonica’-slinger van stevig papier. Schrijf op de afdruk van het handje ‘Lieve papa,’ en op de slinger de tekst: ‘ik hou zooooooveel van je’.

Vouw de harmonica in elkaar en bevestig de afdrukken van de handjes met een paperclip aan elkaar. Als hij het dan losmaakt, ziet hij hoeveel liefde hij van zijn kindje krijgt.

Heb jij nog leuke ideeën voor een eerste Vaderdag? Wij zijn benieuwd! Tips zijn welkom!

Lees ook: 

Nóg meer leuke cadeau-ideeën voor zijn (allereerste) Vaderdag
Kijk op onze Pinterest-pagina voor inspiratie voor Vaderdag-cadeaus!

Foto's: Pinterest en Martha Stewart

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50