Zijn eerste Vaderdag: leuke cadeau-ideeën

Zijn eerste Vaderdag: leuke cadeau-ideeën

Zondag 16 juni is het Vaderdag en dat is natuurlijk heel speciaal als het voor vaders als hun allereerste Vaderdag is! Maar wat kun je zo’n kersverse vader op deze speciale dag geven?

Gipsafdruk

Ik heb eerlijk gezegd geen flauw idee wat ik mijn man op zijn eerste Vaderdag heb gegeven. Een soort overblijfsel van mijn zwangerschapsdementie, denk ik. Maar ik weet nog wel heel goed wat ik op mijn allereerste Moederdag kreeg: een fotolijstje dat je kunt openklappen. Aan de ene kant was een van de allereerste foto’s van mijn zoon te zien en aan de andere kant van het lijstje was een gipsafdrukking van de handen en voetjes van mijn oudste. Ik kwam het laatst weer tegen en kreeg er zo’n warm gevoel van. Prachtig cadeau! Dus misschien is dit een leuk cadeau voor de vader van je kind?

Lees ook:
Zo zien echte vaders eruit

Handschoenen

vaderdagcadeau

Is jouw partner een echte liefhebber van tuinieren of klussen? Dan is dit ook een prachtig idee. Koop van die stoere werkhandschoenen, (vinger)verf. Doop de handjes van je kind in de verf en maak een mooie afdruk op de bovenkant van de handschoen. Leuk gezicht toch van die grote handschoenen met een kleine handafdruk erop.

De handschoenen zou ik niet wassen, want dan zijn de afdrukken zo verdwenen…

Tijdcapsule

Vaderdagcadeau1

Koop een grote lijst, met dikke rand en maak een afdruk van een van de eerste foto’s van je partner en jullie kind. Plak er een echofoto bij en bijvoorbeeld het eerste mutsje en een ziekenhuisnaambandje. Zo heb je een prachtige tijdscapsule van de allereerste momenten samengebracht.

Slinger

Vaderdagcadeau

Maak met verf een afdruk van de handjes van jullie baby. Knip deze uit en maak een ‘harmonica’-slinger van stevig papier. Schrijf op de afdruk van het handje ‘Lieve papa,’ en op de slinger de tekst: ‘ik hou zooooooveel van je’.

Vouw de harmonica in elkaar en bevestig de afdrukken van de handjes met een paperclip aan elkaar. Als hij het dan losmaakt, ziet hij hoeveel liefde hij van zijn kindje krijgt.

Heb jij nog leuke ideeën voor een eerste Vaderdag? Wij zijn benieuwd! Tips zijn welkom!

Foto's: Pinterest en Martha Stewart

Chantal is voormalig online redacteur bij BabyBytes.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009).

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • Flamingobaby

    Ik heb zelf een boekje geknutseld met op elke linker pagina “ik hou van...” en dan op de rechter pagina een foto van mijn vriend met de baby dat ze iets doen samen. Bijv. “Met jou knuffelen” “ met jou douchen” en dan op de laatste pagina Ik hou van.. JOU!! Met een foto van Mn vriend.. ben benieuwd hoe die het vindt.

Populaire topics

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50