Zó makkelijk: met dit trucje krijg je je huilende baby snel stil!

  • in Baby
  • 1
  • 26689
  • 28/01/2022

Iedere ouder die wel eens langer dan tien minuten met een gillende baby heeft rondgelopen snapt het belang van een manier om je kleintje snel te kunnen troosten. Niets is frustrerender, vermoeiender dan het onvermogen je kindje te kunnen troosten. Maar wij hebben daar een goede oplossing voor!

We kwamen namelijk het filmpje tegen van kinderarts Robert Hamilton. In de video demonstreert hij 'The Hold' (zoals hij dat zelf noemt!). De baby in het filmpje huilt, waarop Dr. Hamilton het ventje op een speciale manier oppakt en heen en weer wiebelt. Binnen enkele seconden is het kindje stil. Ook de baby die hij daarna oppakt, stopt binnen een paar tellen met huilen om tevreden om zich heen te staren. 

Volgens Dr. Hamilton moet je op de volgende punten letten:

1. Vouw de armpjes zachtjes over elkaar heen
2. Zorg dat je de armpjes zachtjes vasthoudt
3. Pak met je sterkere arm het gedeelte van de luier vast
4. Houd je baby in een hoek van ongeveer 45 graden en schudt hem of haar ZACHTJES heen en weer

Hebben jullie 'The Hold' al eens uitgeprobeerd?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • seonsyain

    Nee, nooit geprobeerd.

    Onze oudste kregen we altijd stil als we met hem op de arm in onze achtertuin naar de bamboeplant liepen en daar vlakbij stonden. Werkte elke keer weer als we hem op een andere manier niet stil konden krijgen. Vreemd kind...

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50