YouTube Kids komt naar Nederland

YouTube Kids komt naar Nederland

Begin 2019 lanceert YouTube het kinderplatform YouTube Kids in Nederland. Via de app kunnen ouders meer controle uitoefenen op wat hun kind te zien krijgt.

Woordvoerder Rachid Finge van YouTube kondigde de lancering van de kinderversie van YouTube via Twitter aan.

YouTube Kids bestaat sinds 2015 al in de Verenigde Staten. Via deze app kunnen ouders onder andere video’s en kanalen blokkeren, de zoekfunctie uitschakelen en een tijdsslot instellen. Zo krijgen kinderen alleen de video’s te zien die ze volgens hun ouders mogen zien.

Lees ook:
Deskundigen waarschuwen: ' Onze kinderen veranderen in zombies'

Meer controle

Minister Arie Slob (Media) wil met YouTube in gesprek over betere controles op onlinefilmpjes voor kijkende kinderen, meldt AD.nl. Hij kan de Kijkwijzer niet opleggen aan YouTube, want het is een Iers bedrijf. Naast YouTube wil hij ook gesprekken gaan voeren met zijn Ierse ambtgenoot om te kijken hoe minderjarige YouTube-kijkers beter beschermd kunnen worden.

Kijkwijzer-icoontjes

Onlangs pleitte CDA-kamerlid Harry van der Molen om kinderen beter te beschermen tegen video’s met geweld, seks en grove taal. ChristenUnie-kamerlid Stieneke van der Graaf wil het liefst de bekende Kijkwijzer-icoontjes ook online terugzien.

Hoe controleer jij nu wat je kind online aan het kijken is?

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


  • Nog-even!

    Die app hebben wij al een jaar of 2 op de tv

  • Droppie 2010

    Mag ik weten hoe die app heet??

  • Mama-van-meisje

    Als je als ouder vervolgens de filmpjes kiest vind ik dat wel handig. Als er speciale kanalen komen vokr youtube kids gebruikers vind ik het wat minder. Youtube blijft social media natuurlijk en youtube kids zou dat een te makkelijk platform voor viespeuken kunnen zijn.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50