Yes! Sneeuw in augustus!

Yes! Sneeuw in augustus!

De kinderen van mamablogger Geke komen de laatste tijd om in de goede ideeën. Het nieuwste idee is nu: sneeuw. Maar hoe moeten we dat voor ons zien in augustus, vraagt Geke zich af?

'Mama, ik heb een goed idee!'
Mijn oudste zit de laatste tijd vol goede ideeën zoals: 'ik ga niet mijn broertje slaan', of 'mama, ik ga jou likken'.
Met een opvallend blij gezicht vertelt hij zijn idee van dit moment: 'Misschien gaat het morgen wel sneeuwen'.

Lees ook de vorige blog van Geke:
Knutselwerkjes en tekeningen: bewaren ja/nee?

In de sneeuw spelen

Ik zit in de tuin te kijken naar twee kleuters die in korte broer en t-shirts de tuin onveilig maken met hun fietsen en een bal.
'Ja misschien wel'
'Mag ik dan in de sneeuw spelen met mijn winterjas aan?
'Natuurlijk mag dat!'

Koud voor de tijd van het jaar?

Ik zie de krantenkoppen al staan: 'Gister 25 graden, vandaag sneeuw' of 'Nog nooit zo koud in augustus'.
Voor het NOS journaal staat Gerri Eickhof in een één of ander gehucht waar de meeste sneeuw van Nederland is gevallen. Daar staat hij volwassen mensen te interviewen over hoe koud het wel niet is voor de tijd voor het jaar. En op de achtergrond zie je dan allemaal kinderen zoals mijn kleuters die van hun kruin tot hun tenen genieten van het spelen in de sneeuw.

Het weer

Het is opvallend hoe verschillend kinderen en volwassen een vaststaand feit zoals het weer kunnen ervaren.

Afgelopen winter was er een periode dat het heel koud was. Ik probeerde heel mindfull accepterend de tijd door te komen. De gesprekken met medevolwassenen droegen daar niet altijd hun positieve bijdragen aan bij. Toch stonden mijn kleuters elke ochtend met hun neus tegen het raam te wachten tot ze eindelijk naar buiten mochten.

Optimisme

Mijn kinderen kunnen iets wat ik al een hele tijd geleden verleerd ben, namelijk het beste maken van een situatie zoals die is. 
Terwijl ik druk bezig ben ze te leren hoe ze netjes kunnen eten, hoe ze samen horen te spelen of welke letters er in hun naam zitten probeer ik toch maar weer wat op te steken van hun optimisme. Misschien kan ik het toch weer aangeleerd krijgen.

Geke is getrouwd en een vrolijke moeder van twee zoons (2012 en 2014) en een dochter (2018). Door haar beroep als medisch analist bekijkt ze haar rol als moeder ook door een analytische bril. In haar vrije tijd schrijft ze graag over de alledaagse (on)geregeldheden die ze als moeder tegenkomt. Neem ook eens een kijkje op haar eigen site Nietvolgensboekje.nl.

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

6 leden zijn nu online
Aanmelden