Yara (36): ‘Van mij hoeft hij zich niet te laten steriliseren’

Yara (36): ‘Van mij hoeft hij zich niet te laten steriliseren’
  • in Vaders
  • 4
  • 1160
  • 09/07/2023

Je hoort het zo vaak: dat de man zich laat steriliseren als het gezin compleet is, omdat de vrouw bijvoorbeeld jarenlang de pil heeft geslikt of een spiraal heeft gehad. Maar Yara vindt dat onzin: ‘Stel dat ik er niet meer ben en hij ontmoet iemand met wie hij graag kinderen wil?’

“Met twee kinderen vinden we dat ons gezin compleet is. Nadat de jongste was geboren, bood mij man aan om zich te laten steriliseren. Ik slik namelijk al sinds mijn 17e de anticonceptiepil. En ik had het er weleens over gehad dat al die hormonen ook niet echt gezond zijn voor mijn lichaam. Dus nu vond hij dat hij aan de beurt was.”

Twijfels

“Toch had ik wel mijn twijfels. Mijn man is vier jaar jonger dan ik. Stel dat ik ineens er niet meer ben, of we gaan uit elkaar en hij wil met een nieuwe partner graag een kindje. Het wil niet altijd lukken om een sterilisatie ongedaan te maken. Dus tja, ik vind het nogal wat om het dan zo rigoureus aan te pakken.”

De pil

“Bovendien: vind ik de pil nu echt zo erg? Het grote voordeel vind ik dat ik juist zo kan spelen met wanneer ik ongesteld wil worden. Als ik een bijvoorbeeld net een weekendje weg heb gepland, dan slik ik lekker een weekje door en stel ik mijn menstruatie eventjes uit naar een moment waarop het me wel uitkomt. En ik heb nooit zo'n last van andere klachten gehad die je weleens vaker hoort over de pil.”

Steriliseren

“Dus uiteindelijk heb ik tegen hem gezegd dat hij van mij zich niet hoeft te laten steriliseren. Op het moment dat ik het zei, zag ik wel een soort van opluchting op zijn gezicht, haha. Bleek dat hij er toch wel een beetje tegenop zag.

Voorlopig denk ik er in ieder geval zo over, maar heb wel tegen hem gezegd dat de optie dat hij zich laat steriliseren open moet blijven. Want ik besef me ook dat er steeds meer risico's kleven aan het slikken van de pil als je wat ouder wordt.”

Wilde jij dat je partner zich liet steriliseren toen jullie vonden dat jullie gezin compleet was?

Ook jouw verhaal delen?

Wil je ook graag jouw verhaal delen over bijvoorbeeld je kinderwens, je zwangerschap, je bevalling, je relatie, je gezin, je familie? Deel jouw verhaal via dit formulier met de redactie van BabyBytes. Als je liever anoniem wilt blijven, is dat geen probleem en kun je dat heel eenvoudig in het formulier aangeven.

Lees ook:

Zijn sterilisatie: typisch een taartmomentje
Een vasectomie: alles wat je wilt weten!

Foto door Vlada Karpovich via Pexels

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (4) Stuur een bedankje


  • Barbamammie79

    Man wilde het niet... vond het doodeng

    Ik heb het dus gedaan... Uit alle liefde

    Persoonlijk vind ik de opmerking dat de man 'aan de beurt is' nergens op slaan. Hoezo dan?

  • Liselott

    Jazeker, al had ik een derde niet perse erg gevonden. Vind het een mooi teken van liefde dat een man ook zn steentje bijdraagt, dat hij niet wil dat ik allerlei troep in mn lijf slik, spuit of in mn baarmoeder plaats.

  • Yune

    Hier compleet. Partner is 46, dus die ziet een 3de niet zitten, dus die heeft het wel ondergaan.

  • Sharon

    Wilde jij dat je partner zich liet steriliseren toen jullie vonden dat jullie gezin compleet was?

    Niet nodig, BM is er gelukkig uit.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50