Xander de Buisonjé openhartig over draagmoederschap

Xander de Buisonjé openhartig over draagmoederschap
  • in Vaders
  • 0
  • 2248
  • 17/05/2021

In het SBS 6-programma ‘Onmogelijke Duetten’ is Xander de Buisonjé openhartig geweest over het draagmoederschap van het tweede kind dat hij samen met zijn vrouw Sophie de Buisonjé in 2017 kreeg.

In het programma zingt samen met John Lennon het nummer ‘Imagine’ en daar heeft hij een hele persoonlijke herinnering aan.

“Dat is wel een bizar verhaal”, vertelt de zanger aan presentator Jeroen van der Boom. In 2010 trouwde hij met zijn vrouw Sophie en kregen ze hun eerste kind Dex. “We hadden nog een kinderwens, maar toen werd mijn vrouw heel erg ziek. Ze had een tumor en die lag op een heel rare plek.” Gelukkig geneest ze maar de kans op terugkeer van de tumor wordt groot als ze opnieuw zwanger zou worden en haar buik zou groeien. “We wilden het risico niet nemen en kwamen uit op draagmoederschap.”

Lees ook
Zus is tweemaal draagmoeder voor haar broer

Draagmoeder

Ze vinden een draagmoeder in de Verenigde Staten en als ze op het punt van bevallen staat, vertrekken ze naar Amerika samen met hun zoontje Dex. Maar als ze nog maar net in het land zijn gearriveerd, krijgen ze te horen dat hun draagmoeder weeën heeft en dat ze meteen moeten komen. “Het was bizar. We reden weg en kwamen in een file van vijftig kilometer. We werden helemaal gek. We dachten: ‘Shit, we gaan het gewoon missen. Op een gegeven moment zei ik: ‘Schat, we moeten even de radio aandoen.’” En ze horen ‘Imagine’ van John Lennon op de radio.

Helaas komen ze net te laat aan in het ziekenhuis. Vijf minuten voor aankomst werd hun dochter Déla-Lynn geboren. Ze krijgen het meisje direct in de armen. “Ik zal het nooit van mijn leven vergeten.”

Bron: Lindanieuws.nl

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50