Zus is tweemaal draagmoeder voor haar broer

Zus is tweemaal draagmoeder voor haar broer

Soms kom je van die verhalen tegen waar je alleen maar om kan glimlachen. Het verhaal van Rhiannon - die twee keer draagmoeder was voor haar broer Clinton - is zo'n hartverwarmend voorbeeld. Clinton en zijn man Callum konden, vanzelfsprekend, zonder vrouw geen kinderen krijgen. Rhiannon besloot hun te helpen hun grootste wens te verwezenlijken. 

Rhiannon (35) heeft drie kinderen van haarzelf. Omdat haar broer en zijn partner geen kinderen konden krijgen, besloot ze draagmoeder voor hen te zijn. En niet één keer, maar wel twee keer! Met een gedoneerde eicel en het sperma van beide mannen, werd Rhiannon zwanger van hun oudste dochter Zara. Het meisje is inmiddels twee jaar oud. Drie maanden na de geboorte van Zara, stelde Rhiannon voor om nogmaals een kindje voor het stel te dragen. Inmiddels ook jongste dochter Aiden aan het gezin toegevoegd. 


Trotse vaders met hun jongste dochtertje Aiden

Over haar prachtige hulp zegt Rhiannon: "Ik heb altijd gezegd dat, als de tijd rijp was, ik draagmoeder wilde zijn voor Clinton. Dat moment is dus gekomen. Ik ben nooit bang geweest dat ik het lastig zou vinden om na de bevalling het kindje over te dragen aan mijn broer en zijn partner. Clinton en Callum zijn fantastisch met de kinderen en het was een droom die werkelijkheid werd voor mij om hen te kunnen helpen kinderen te krijgen. Ik zou het zonder twijfel meteen weer doen!"

Lees meer: Deze foto's van de wensmoeder die de draagmoeder bij de bevalling helpt zijn schitterend

In de eerste instantie zijn Clinton en Callum toch op zoek gegaan naar andere opties, ondanks haar aanbod jaren eerder. Ze kwamen er alleen al snel achter dat - doordat ze homoseksueel zijn - niet in aanmerking zouden komen voor een aantal adoptieprocedures en/of internationaal draagmoederschap. Ze durfden Rhiannon niet te vragen of haar aanbod nog geldig was, maar gelukkig bood ze later nogmaals aan hun draagmoeder te zijn. 

Lang wachten

Door allerlei afhandelingen om het draagmoederschap en de adoptie van de kinderen na de bevalling legaal mogelijk te maken, duurde het vrij lang voordat Rhiannon, Clinton en Callum het IVF-traject in konden. Gelukkig raakte Rhiannon heel snel zwanger van Zara. Al na de eerste terugplaatsing was het raak. Ze had al snel het gevoel dat het gelukt was, maar dit heeft ze nog even voor zich gehouden tot een bloedtest de zwangerschap echt uit wees. Eerder durfde ze het goede nieuws niet met haar broer en zijn man te delen, uit angst dat ze het mis had. 

Rhiannon droeg de kinderen, maar voor Clinton en Callum was de zwangerschap een emotionele en spannende periode. "We waren ons er heel erg van bewust hoe ontzettend veel mijn zus voor ons aan het doen was!" vertelt Clinton. Zara werd een aantal dagen voor Kerst 2014 geboren, met haar twee vaders aan het bed.


Rhiannon en Clinton als kinderen

Baby afstaan

"Mensen vragen vaak hoe ik dat kón, een baby afstaan. Maar dat was eigenlijk helemaal geen probleem," vertelt Rhiannon, "Ik was me er gedurende de hele zwangerschap van bewust dat het niet mijn kindje was, maar het kind van mijn broer. Hen na de bevalling daarom aan Clinton en Callum geven, voelde heel natuurlijk!" Rhiannon is heel blij met haar rol als tante van de twee meisjes. "Als de meisjes oud genoeg zijn, zullen we vertellen op wat voor bijzondere manier hun tante bij hun leven betrokken is geweest." vertelt Clinton. 

Betty (31) is voormalig hoofdredacteur van BabyBytes. 

Ze woont in Amsterdam, is getrouwd en moeder van een zoon (september 2014) en een dochter (mei 2016). 

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50