Wow: meer baby’s geboren dan verwacht

Wow: meer baby’s geboren dan verwacht

Het lijkt erop dat we tijdens het begin van het thuiswerken ook veel ‘andere activiteiten’ naast het thuiswerken hebben gedaan, want er zijn in de eerste maanden van dit jaar meer baby’s geboren dan verwacht.

Zo’n negen maanden na de eerste lockdown zijn er opvallend meer baby’s geboren dan normaal. Volgens de bevolkingsteller van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) komen we nu erg dicht in de buurt van de 17,5 miljoen inwoners.

Lees ook
In het weekend worden minder baby's geboren

Hadden we tijd over?

CBS-hoofdsocioloog Tanja Traag: “Het is makkelijk om je werk te combineren met de zorg voor een kind wanneer je thuiswerkt. Het zou ook kunnen dat mensen na de werkdag en het klussen gewoon nog wat tijd over hadden en fijn bij elkaar waren. Het kan ook zijn dat mensen in tijden van crisis op zoek gaan naar saamhorigheid, het kleine netwerk van een gezin. Maar we hebben geen vergelijkingsmateriaal, want we hebben nog nooit zo'n periode gekend.”

Bron: RTLnieuws.nl

Tags: Baby, Geboren, Cbs

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50