Wonder: kleinste baby ooit geboren, gezond naar huis

Wonder: kleinste baby ooit geboren, gezond naar huis
  • in Baby
  • 1
  • 4515
  • 03/06/2019

Afgelopen december kwam Saybie ter wereld, de kleinste baby ooit geboren met een gewicht van slechts 245 gram. En ze is een klein wonder, want na een verblijf van vijf maanden in het ziekenhuis mocht ze eindelijk naar huis.

Ze was nog maar 23 weken en drie dagen toen ze werd geboren. Haar ouders kregen van de artsen te horen dat ze nog een uur met haar konden doorbrengen voordat ze zou overlijden. “Maar dat werd 2 uur. En toen een dag. En toen ween week”, vertelt de moeder die anoniem wil blijven in een video van het ziekenhuis.

Lees ook:
Kleinste babyjongen ooit geboren is nu kerngezond

Complicaties

Nu zijn we vijf maanden verder en is het kleine meisje gezond genoeg om naar huis te gaan. De verpleegsters van het ziekenhuis vinden het een wonder dat het meisje al zo ver is gekomen, want kinderen die onder de 28 weken zijn en worden geboren kampen vaak met verschillende complicaties. Ook nu bestaat de kans dat ze het niet redt. Maar gelukkig gaat het nu goed!

Bron: RTLnieuws.nl

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50