WHO adviseert om kleuters niet langer dan uur achter scherm te zetten

WHO adviseert om kleuters niet langer dan uur achter scherm te zetten
  • in Kinderen
  • 0
  • 2661
  • 25/04/2019

Er is altijd heel wat te doen over schermtijd: wat is nu goed, wat is slecht? Nu heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) voor het eerst een richtlijn gegeven over dit dilemma. De WHO vindt dat kinderen onder de vijf jaar niet meer dan een uur per dag op het scherm mogen zitten.

Als kinderen langer achter het scherm zitten, kan dat voor een gebrek aan lichaamsbeweging opleveren waardoor de kans op bijvoorbeeld obesitas toeneemt.

Bekijk BabyBytes' straatvraagvideo:
Hoe lang zit jouw kind achter het scherm?

Oneens

Niet iedereen is het eens met het advies van de WHO. Zo zeggen onderzoekers aan de universiteit van Oxford dat er geen rekening is gehouden met de voordelen van digitale media. Ook is er niet gekeken naar de inhoud en de context van beeldschermgebruik. Een Brits onderzoeksinstituut voor kindergeneeskunde en kinderwelzijn zegt dat er onvoldoende bewijs is gevonden dat aantoont hoe lang kinderen zonder schade naar het scherm kunnen kijken.

Hoe lang zit jouw kind gemiddeld achter het scherm?

Bron: NOS.nl

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50