Wat zijn de meest voorkomende verwondingen bij kinderen en hoe voorkom je die?

Wat zijn de meest voorkomende verwondingen bij kinderen en hoe voorkom je die?

Een ongeluk zit in een klein hoekje en vooral omdat kinderen vaak weinig angst kennen is letsel meestal niet te voorkomen. Maar met welke verwondingen worden kinderen eigenlijk het vaakst het ziekenhuis binnengebracht? En wat kun je doen om zo voorzichtig mogelijk te zijn als ouder? 

BabyBytes therapeute Tilda Timmers interviewt traumachirurg Tim Timmers van het Meander Medisch Centrum Amersfoort over de meest voorkomende letsels bij kinderen en hoe die voorkomen kunnen worden.

Beluister hier op Spotify

Beluister hier op iTunes

Beluister hier op Stitcher

Heeft jouw kind wel eens iets gebroken of misschien in het ziekenhuis gelegen met ernstig letsel? Hoe kwam dit en heb je nog tips voor andere moeders om hier mee om te gaan?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Tilda (35) is getrouwd met chirurg Tim en moeder van Livia (3 jaar) en Emmi (0). Ze maakte na de geboorte van haar dochtertje een postnatale depressie door.

Nadat deze was opgeklaard, wilde ze graag moeders helpen, zoals ze zelf ook geholpen is tijdens haar postpartum depressie. Daarom besloot ze haar eigen begeleidingspraktijk voor mama's zonder roze wolk op te richten. Vanuit haar expertise als therapeut en ervaringsdeskundige op het gebied van postnatale depressies, begeleidt ze moeders weer het positieve pad op. 

Ook heeft ze de podcast The Real Deal bedacht en interviewt ze in de BabyBytes-podcaststudio deskundigen die advies geven aan kersverse ouders.

Voor meer informatie, kijk op froufroubegeleiding.nl. De begeleiding wordt vergoed door de zorgverzekering.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50