Wat vertelt het sterrenbeeld van je baby over zijn karakter?

Wat vertelt het sterrenbeeld van je baby over zijn karakter?

Op 21 maart zijn we weer aangekomen bij het begin van de dierenriem. Het sterrenbeeld van de ram loopt van 21 maart tot en met 19 april. Maar wat zegt zo'n sterrenbeeld over het karakter van je baby? We hebben ze allemaal op een rijtje gezet.

Ram (21 maart – 19 april)

Om meteen verder te gaan met het eerste sterrenbeeld van de dierenriem: de Ram. Omdat zij de eerste zijn, zijn ze geboren leiders. Daardoor zijn ze zelfverzekerd en onafhankelijk, ook al vanaf jonge leeftijd. Kleine Rammen zijn geneigd de hele dag door te praten, zelfs als het niet per se zinvol is. Ze zijn ook vaak energiek en vinden het extra leuk om iets te doen wat niet mag. Daarom kan er wel eens iets misgaan of kapotgaan. Kortom, met een kleine Ram ben je nooit uitgekletst.

Stier (20 april – 20 mei)

Stieren zijn koppig, zoals hun naam al doet vermoeden. Dit kan positief en negatief worden bekeken; ze zijn betrouwbaar en standvastig, maar ook eigenwijs. Een kleine Stier heeft ook snel zijn mening klaar over welk eten hij wel of niet wil. Daarnaast houden ze van comfort en hechten ze veel waarde aan hun vriendschappen, daarom houden ze ook van eerlijkheid. Ook als je hen iets belooft, laten ze dat niet snel los. Met een Stier heb je vooral een heel lief kindje.

Tweelingen (21 mei – 21 juni)

Tweelingen zijn heel erg nieuwsgierig. Ze kunnen je tientallen vragen stellen en zijn heel leergierig. Omdat ze zo nieuwsgierig zijn, verliezen ze ook snel hun aandacht. Daarom kunnen ze ook wispelturig zijn. Met een Tweeling als kindje ben je nooit uitgeleerd als ouder.

Kreeft (22 juni – 22 juli)

Een kleine Kreeft is een heel emotioneel kind. Ook als hij volwassen is, blijft dat zo. Daarom kan hij, als hij klein is, enorme inzinkingen hebben als iets pijn doet of iets niet gaat zoals hij wil. Maar daarnaast is een Kreeft zorgzaam, warm en intuïtief. Hij zal een heel loyaal en liefdevol kindje zijn. Met een Kreeft heb je een vriend voor het leven.

Leeuw (23 juli – 22 augustus)

Een Leeuwtje heeft enorme behoefte aan aandacht, in en uit de spotlights . Kijk daarom maar niet raar op als je weer een nieuw optreden moet aanschouwen. Ze zijn heel creatief, spontaan en energiek. Maar ook hoort drama bij zo'n kleintje. Als je een Leeuw als kindje hebt, verveel je je zeker niet.

Maagd (23 augustus – 22 september)

Maagden zijn behulpzaam, verantwoordelijk en toegewijd. Je kleintje is meer een denker dan een doener. Ze zitten veel in hun hoofd, waardoor ze vaak wat meer op de achtergrond zitten. Daarnaast zijn ze heel kieskeurig als het gaat om wat ze eten. En kunnen ze gefrustreerd raken om de kleinste (perfectionistische) dingen, zoals een vlekje op hun nieuwe shirtje. Maar hij staat altijd klaar om je te helpen. Daarom ben je met een Maagd nooit alleen.

Weegschaal (23 september – 23 oktober)

Een Wegschaal houdt van iets wat al in de naam zit; balans, maar ook harmonie. Daarnaast zijn ze heel vriendelijk en daarom ook sociaal. Het zijn vredestichters, en kunnen zich vanaf jonge leeftijd al heel volwassen opstellen. Met een Weegschaal heb je een harmonieus kindje.

Schorpioen (24 oktober – 21 november)

Schorpioenen zijn sterk van geest en heel erg zwart-wit. Je bent tegen of voor hen. Daarnaast zijn ze heel nieuwsgierig en onderzoeken ze dingen graag. Een Schorpioen is een diepzinnig kindje, en er is altijd iets te ontdekken. Daarom ben je nooit uitgeleerd als het gaat om het karakter van je kleine Schorpioen.

Boogschutter (22 november – 20 december)

Een Boogschutter is een ontdekker. Je zal hem waarschijnlijk vaak genoeg kwijtraken, omdat hij weer is afgedwaald. Maar opsluiten in huis is echt niet de oplossing, afspraken erover maken wel. Het zijn daarnaast ook optimistische en enthousiaste kindjes. Met een klein Boogschuttertje beleef je altijd een avontuur, of je dat nou wilt of niet.

Steenbok (21 december – 20 januari)

Een kleine Steenbok  is vanaf het begin al een zakenman of -vrouw. Ze willen jou als ouder ook graag helpen met van alles. Ze zijn heel strikt, en leven dus volgens de regels. Ze kunnen ook wat meer bescheiden en introvert zijn, maar dat maakt ze zeker niet minder. Met een Steenbok heb je in ieder geval een heel verantwoordelijk kleintje.

Waterman (21 januari – 19 februari)

Met een Waterman is opvoeden een makkelijke kwestie. Deze kinderen zijn bijzonder onafhankelijk vanaf het begin. Ze leren vaak hun eigen lessen, en vragen pas advies als ze het nodig hebben. Ze zijn over het algemeen slim en zullen niet snel iemand anders veroordelen. Hierdoor hebben ze ook vaak veel vriendjes. Met een Waterman heb je dus niet veel zorgen als het gaat om hun ontwikkeling.

Vissen (20 februari – 20 maart)

Wanneer je een Vissen hebt, heb je een dromer. Ze zitten vol fantasie en zijn dus ook heel erg creatief. Daarnaast zijn ze ook heel gevoelig. Omdat zij ook sneller geloven in elfjes, spoken, enzovoorts (de fantasie) kunnen ze ook sneller bang zijn. Wanneer je kleine kindje een Vissen is, is het niet raar als je enorm veel kunstwerkjes hebt.

Welk sterrenbeeld heeft jouw kleintje?

Lees ook: 

Geboortevolgorde: wat zegt dat over je kinderen?
Wist je deze leuke weetjes al over je april-baby?

Beeld: Unsplash

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50