Wat je niet verwacht als je zwanger bent

Wat je niet verwacht als je zwanger bent

Je krijgt een bolle buik, misschien trek in gekke dingen en de bevalling zal waarschijnlijk met veel pijn gepaard gaan. Het zijn van die dingen die je wel weet als je in verwachting bent, maar is er is een aantal dingen dat je niet verwacht als je zwanger bent.

1. Kwijlen

Het hoeft niet altijd, maar de kans is groot dat je ineens veel last hebt van overmatig slijm in je mond. Hoe kan dat nou? Geef je opspelende hormonen maar de schuld! Ook door brandend maagzuur en misselijkheid kun je last krijgen van overmatig slijm. Door op een hard snoepje te zuigen of iets vaker je tanden poetsen, kun je deze vervelende kwaal iets verminderen.

Lees ook:
Lezeressen vertellen: van deze zwangerschapskwalen heb/had ik het meeste last

2. Je partner zwangert lekker mee

Langzaam maar zeker krijg je steeds meer trek, en kost het je grootste moeite om de vreemdste combinaties eten te laten staan. En wat zo vreemd is: je partner doet lekker met je mee. Zo kwam die van mij ook een paar kilo aan zonder dat hij het doorhad. Eenmaal vader vlogen de kilo’s er weer af;-)

3. In je broek plassen

Je bodembekkenspieren zijn lang niet zo sterk als voor de zwangerschap, dus kijk er niet van op als je in je broek plast als je niest, hoest of lacht. Zodra je bent bevallen en je eraan toe bent, probeer je bekkenbodemspieren weer te versterken. Pilates-oefeningen doen wonderen!

4. Luier om!

Ben je eenmaal bevallen dan is je baby niet de enige die een luier om moet. Na je bevalling verlies zo’n 6 tot 8 weken lang bloed en daar zijn zeker in het begin normale maandverbandjes niet tegen bestand. Je zult toch even grote mensen luiers om moeten doen. Maar ach, het is maar voor even. Het komt allemaal weer goed!

5. Bewaar je zwangerschapskleding nog maar even

Als je denkt dat je weer snel je kleding aan kunt doen van voor de zwangerschap: dream on! Dan kijk je toch echt te veel naar te hippe moeders op Instagram. Het is echt heel fijn om juist die zwangerschapsbroek aan te doen na je bevalling, want die knelt niet en zit echt héél comfortabel!

Waar verbaasde jij je over tijdens je zwangerschap? Omdat je het niet had verwacht of omdat je er nog nooit over had gehoord?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


  • Ashleyjessy

    Spataderen in je liezen en die omgeving!

  • Flamingootje

    Ik snurkt ontzettend tijdens m'n zwangerschap馃槀馃槀

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50