Wat je beter niet kunt zeggen tegen je partner in bijzijn van je kind

Wat je beter niet kunt zeggen tegen je partner in bijzijn van je kind

Soms is het heel makkelijk om iets eruit te floepen tegen je partner dat niet echt aardig is bedoeld, maar in jouw ogen nu ook weer niet echt heel erg is om te horen. Toch kun je je daarin vergissen. Een aantal relatiedeskundigen leggen uit om welke zinnetjes het gaat en wat voor effect het heeft op je kind als hij hoort dat je dat tegen je partner zegt.

‘Je bent zo gevoelig’

Relatietherapeut Kimberley Hershenson: “Een uitspraak als dit ondermijnt de gevoelens van je partner en vertelt hem dat hij/zij geen recht heeft om zo van streek te zijn. Je kunt iemand niet vertellen wat een goede reactie zou zijn op een situatie: het zijn jouw gevoelens.”

Lees ook:
En dit kun je beter niet zeggen tegen je partner

‘Het kan me niet schelen’

Hershenson: “Als je partner om jouw mening vraagt en je reageert met ‘het kan me niet schelen’ dan geef je het signaal af dat je niet geïnteresseerd bent in wat de ander te zeggen heeft. Er zijn andere manieren waarmee je kunt aangeven dat iets je niet zoveel kan schelen. Leg wat uitgebreider uit wat je precies bedoelt, zodat de ander niet het gevoel krijgt dat hij/zij niet wordt gehoord.

‘Ik ben druk’

‘Door te zeggen dat je druk bent, terwijl je doorgaat met wat je aan het doen bent, zoals een berichtje versturen of je mail controleren, terwijl je partner feedback van je probeert te krijgen… Hierdoor kun je je heel eenzaam voelen”, zegt Hershenson. Volgens haar geeft dit je kinderen ook het signaal dat je niet belangrijk genoeg bent voor de ander.

‘Ik moet wat meer sporten want mijn lichaam…’

Volgens Dr. Fran Walfish, relatietherapeut en auteur kan deze opmerking heel veel invloed hebben op het zelfbeeld van een kind. “Als je kind je elke dag op de weegschaal ziet staan enje hoort praten over dik zijn, dan kan het ervoor zorgen dat je kind een ongezonde kijk op zijn lichaam krijgt. Wees je ervan bewust dat alles wat je zegt en doet een voorbeeld is voor je kind.”

‘Ik zei het toch’

“Deze is uitspraak valt bij niemand goed”, zegt Jonathan R. Bennett, coach en schrijver van het boek ‘The Popular Man’. “Het lijkt een onschuldig zinnetje waarbij je bij je partner je gelijk wilt benadrukken en dat hij/zij ongelijk heeft, maar dit laat kinderen zien dat gesprekken draait om gelijk hebben dan om samen een doel te bereiken.”

‘Kijk nu wat je doet’

Als je dit zegt dan laat je zien dat het heel erg is om fouten te maken en dat is helemaal niet goed volgens Bennett. “Je kunt je beter richten op hoe je ene fout kunt herstellen op een manier zodat iedereen tevreden is”, zegt hij. Denk eraan: fouten zijn juist om van te leren!

Bron: HuffingtonPost

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50