Wat is het allermooist aan moeder zijn?

Wat is het allermooist aan moeder zijn?

Kinderen kosten veel tijd, aandacht en energie. Maar wat zijn ze dat allemaal toch ontzettend waard! Wij vroegen op onze Facebook-pagina wat nu echt het allermooist is aan moeder zijn. Jullie kwamen met hele herkenbare antwoorden!

Mabelle: De onvoorwaardelijke liefde die je van ze krijgt en elke dag de glimlach op hun gezichten, dat maakt mij de gelukkigste moeder op Aarde!

Cobie: Slapeloze nachten, het leed dat 'tanden krijgen' heet, ondergespuugd worden en vergeet de poepluiers niet! De boze blikken als je 'nee' zegt of het drama van bijna te laat komen op je afspraken. Pff ja, alles wat er bij hoort is mooi aan mama zijn. Alles is maar even... Klinkt zo cliché maar ze zijn maar even klein en zo snel groot!

Christa: De onvoorwaardelijk liefde die je van ze krijgt als ze naast je zitten en zeggen: "Mama jij bent de beste mama die ik ken. I love you voor altijd!" En ook zo fijn: als de kleinste heerlijk bij mij ligt te drinken en met grote ogen aankijkt en dan een lach van oor tot oor krijgt.

Judith: De kleine handjes om je nek, snotterkusjes, vrolijkheid, gezelligheid, nog meer liefde, schaterende lachjes, zingende kinderstemmen, kids die elkaar knuffelen... Ik ben vast nog wat wel vergeten, maar vind mn meisjes een verrijking van ons leven!

Kimberly: Ik vind het zo mooi als ik m'n meisje uit bed haal. Dan krijg ik altijd een hele grote glimlach! En als we aan het spelen zijn en ze begint heel hard te giechelen. Het kroelen is natuurlijk ook heerlijk!.

Philomena: Dat je jezelf weer leert kennen! Jezelf terug zien in je kinderen... Het moment dat ze naar je lachen en zeggen: "Ik hou van jou mama!" En de verantwoordelijkheid die je hebt over je kinderen!

Linda: De liefde als gezinnetje samen... En de momenten dat je in een deuk ligt van het lachen om dat je kleine iets nieuws ontdekt of de show steelt!

Sandra: Het speciale gevoel dat zo'n mooi wonder tussen mijn man en mij heeft mogen ontstaan. De onafhankelijke liefde. Een speciaal en blijvend gevoel van binnen. 

Jenny: Dat je zoontje van drie naar je toe komt en je stevig vast pakt en tegen je zegt: "Schatje van me!" Smelt smelt...

Kelly: Dat het niet uitmaakt hoe je je voelt, dat de kinderen altijd van je blijven houden en je weer aan het lachen maken!

Emma: Als ik met mijn zoontje naar het kinderdagverblijf loop, hand in hand, en we gezellige gesprekjes hebben over van alles. 

Linda: Dat ik echt besef wat 'tot de maan en terug' betekent!'

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Betty (31) is voormalig hoofdredacteur van BabyBytes. 

Ze woont in Amsterdam, is getrouwd en moeder van een zoon (september 2014) en een dochter (mei 2016). 

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50