Wasbare of wegwerpluier? Wat gebruik jij voor je baby?

Wasbare of wegwerpluier? Wat gebruik jij voor je baby?
  • in Baby
  • 13
  • 3401
  • 15/08/2019

Van de week was in het nieuws: het einde van de luiervervuiling is in zicht, omdat er binnenkort een innovatieve recyclemethode van start gaat. Want hallo zeg: wat gebruiken we veel wegwerpluiers! Dat kost een hoop geld! Misschien dat je daarom liever voor een goedkope wasbare luier kiest?

 Wist je dat er per jaar 1 miljard volle luiers worden verzameld? Het gaat niet alleen om babyluiers, maar ook om incontinentiemateriaal van ouderen. Maar goed, baby’s dragen een enorm hoop volle luiers bij.

Lees ook:
Je baby laten opgroeien zonder luier? Het kan!

Wegwerpluier vs wasbare luier

Het is ook zo lekker makkelijk, zo’n wegwerpluier, vooral als er sprake is van slappe poep. Had er niet aan moeten denken om die uit te wassen. Maar wasbare luiers zijn natuurlijk wel heel erg goedkoop, want als ik bedenk hoeveel geld ik aan luiers heb uitgegeven…

Jouw mening

Ik ben heel benieuwd hoe jullie over luiers denken: heb jij bewust gekozen voor wasbare luiers of ben je een groot voorstander van wegwerpluiers? Laat jouw mening weten en reageer onderaan dit artikel, via Facebook of mail naar chantal@babybytes.nl o.v.v. Luiers.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (13) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50