Warenhuis Macy’s voegt commode toe aan herentoilet na beklag vader

Warenhuis Macy’s voegt commode toe aan herentoilet na beklag vader

Bij sommige dingen sta je totaal niet stil zodra je nog geen kinderen hebt, maar doen je versteld staan zodra je ermee te maken krijgt. Zo ook (nog steeds) het gebrek aan commodes in veel herentoiletten anno 2016.

Papa Anthony Dew ontdekte het commodeprobleem toen hij kerstinkopen ging doen met zijn vier maanden oude zoon Jeremia in een warenhuis van Macy’s in County Prince George’s, aldus Fox News. Hij wilde eerst even de luier van z’n zoontje verschonen zodat ze daarna rustig konden winkelen. Echter, in het hele warenhuis was er niet één commode te vinden die mannen konden gebruiken. Nadat hij het management hierover geïnformeerd had, was Anthony’s enige mogelijkheid nog om het warenhuis te verlaten zonder een aankoop te doen.

Brief
Maar in plaats van het te laten gaan en te kiezen voor een andere winkel om voortaan zijn inkopen te doen, wilde Anthony hier iets aan doen. En dus schreef hij namens alle vaders een brief aan Terry Lundgren, voorzitter en CEO van Macy’s. En het werkte: Macy’s heeft direct de kwestie aangepakt en op het herentoilet van die vestiging een commode toegevoegd. (Wij vragen ons af: gaan ze dit ook in andere vestigingen van het warenhuis doen?) Daarbij heeft de vader een Macy’s gift card gekregen.

What’s the big deal?
Voor vrouwen is een luier verwisselen in het openbaar vaak geen probleem. Vrijwel alle restaurants en warenhuizen hebben een commode of aparte ruimte in het vrouwentoilet. Voor mannen ligt dit anders; de meeste restaurants en warenhuizen zijn nog niet bepaald ingericht op de moderne vaders die we hebben in de samenleving anno 2016. Niet alleen hebben mannen tegenwoordig een veel groter aandeel in de verzorging en opvoeding van hun kinderen, ook zijn er genoeg single papa’s die het alleen moeten doen. Tja, wat doe je dan als je een middag wilt shoppen met je kleine?

Het is een gemeenschappelijk thema in veel ouderschapsdiscussies en met name bij ouders die de ouderwetse rolpatronen willen doorbreken. Nu zijn we eindelijk zover dat steeds meer vaders meer betrokken zijn bij de opvoeding van hun kind, worden ze tegengewerkt in publieke gelegenheden! Daarbij is het soms lastig voor hen want vaders die hier niks van zeggen zijn ‘ouderwets’ en vaders die klagen over een gebrek aan commodes ‘zeuren over iets kleins’. Maar de realiteit is nu eenmaal dat vaders minder ‘steun’ in het openbaar krijgen dan moeders. Wordt het niet eens tijd dat hier verandering in gebracht wordt…?

Is jouw man weleens tegen het commodeprobleem aangelopen? Of zijn de commodes in herentoiletten hier in Nederland beter vertegenwoordigd volgens jou?

Meer artikelen lezen op Babybytes? Like ons op Facebook en volg ons op Twitter!

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (5) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

7 leden zijn nu online
Aanmelden