Waarom wandelen tijdens je zwangerschap goed is

Waarom wandelen tijdens je zwangerschap goed is

Genoeg beweging, ook tijdens je zwangerschap, is goed voor je gezondheid. En je hoeft echt geen intensieve sport te beoefenen. Want wandelen doet ook al wonderen voor zowel de moeder als de ongeboren baby, blijkt uit onderzoek.

Onderzoek

Uit Amerikaans onderzoek dat werd gedaan aan de universiteit van New Hampshire, blijkt dat zwangere vrouwen die in een omgeving wonen waar goed gewandeld kan worden, omdat er parken en goede wandelpaden in de buurt zijn, meer bewegen dan zwangere vrouwen die dat niet hebben. Ook doet wandelen veel goed voor de gezondheid van de moeder en het geboren kind. Zo is de kans op een vroeggeboorte, zwangerschapsdiabetes, hoge bloeddruk en een baby met een laag geboortegewicht een stuk kleiner.

Wandelen

Door te wandelen heeft een moeder 27 procent minder kans op zwangerschapsdiabetes en 16 procent minder kans op een hoge bloeddruk. Onderzoeker en professor Karen Conway: “Uit alle data blijkt dat een omgeving waar kan worden gewandeld zowel goed is voor de moeder als de ongeboren baby.”

Wandel jij veel tijdens je zwangerschap? Of heb je veel tijdens je zwangerschap gewandeld?

Lees ook:

Sporten tijdens de zwangerschap: hoe zit dat nu eigenlijk?
Lezeressen vertellen over sporten tijdens de zwangerschap

Bron: UNH.edu

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50