Waarom muziek maken goed is voor je kind!

Waarom muziek maken goed is voor je kind!

Bezig zijn met muziek maken is goed voor je kind. Het heeft allemaal voordelen op sociaal- maar juist ook op intelligentieniveau. Benieuwd waarom muziek maken nou zo goed is voor jouw kleintje? Lees dan verder!

Goed voor de ontwikkeling

Als je kind op jonge leeftijd bezig is met het maken van muziek, wordt de motoriek gestimuleerd. Op snaren tokkelen of op de trommel slaan, helpt bij het ontwikkelen van de motoriek van het kind. Daarbij worden de zintuigen ook goed geprikkeld. Horen, zien en voelen zijn hierbij erg belangrijk. Op een speelse manier met muziek omgaan, helpt dus enorm bij de ontwikkeling van de motoriek én de zintuigen. De ontwikkeling op sociaal gebied wordt ook gestimuleerd door het maken van muziek. Als er meerdere kinderen in een groep muziek moeten maken, is samenwerking belangrijk. Luisteren wat anderen doen en daarop inspelen, stimuleert de sociale vaardigheden.

Muziek en de hersenen

Bij kinderen die bezig zijn met het maken van muziek, zijn de linker- en rechterhersenhelft sterker verbonden met elkaar dan bij kinderen die hier niet mee bezig zijn. De neuronen in de hersenen kunnen betere verbindingen maken met elkaar, als ze dus zo sterk verbonden zijn. Dit heeft een positieve invloed op het intelligentieniveau van je kleintje. Niet alleen het intelligentieniveau, maar ook op het analytisch denken en het abstractievermogen van het kind wordt positief beïnvloed door het maken van muziek. Muziek maken is dus super goed voor de nog kleine hersenen.

DIY-instrument

Je kind op muziekles zetten of een duur instrument kopen, is zeker níet meteen nodig. Je kan ook makkelijk vanuit huis bezig zijn met muziek. Zo kan je je eigen instrument maken thuis. Dan zijn jullie ook nog eens lekker creatief bezig. Je kan bijvoorbeeld de volgende instrumenten samen maken:

  • Fles vullen met kralen, als sambabal
  • Twee pannendeksels tegen elkaar slaan, als bekken
  • Een latje met opgestapelde kroonkurkjes en een spijker erdoorheen, als tamboerijn
  • Tupperware bakjes of pannen met een pollepel, als trommels.

Muziek maken hoeft dus helemaal niet zo moeilijk te zijn. Je kan het zo makkelijk en leuk maken als jullie zelf willen!

Vindt jouw kind het leuk om muziek te maken?

Lees ook:

Waarom de muziek van Mozart de pijn bij je baby kan verlichten 
Dit zijn de populairste liedjes tijdens een bevalling

Bron: oudersvannu

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


  • Baby323

    En wist je dat je met maar 4 gitaar akkoorden al heel veel kinderliedjes kan spelen 馃榾 馃

  • Redactie

    Wat leuk!

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50