Waarom (mama)vriendinnen zo belangrijk voor je zijn

Waarom (mama)vriendinnen zo belangrijk voor je zijn

Je (mama)vriendinnen zijn niet alleen belangrijk om samen mee te ontspannen, te lachen en gezellig een wijntje te doen. Er is óók een andere heel belangrijke reden om tijd met je vriendinnen door te brengen.

Uit onderzoek aan de universiteit van Oxford blijkt dat tijd doorbrengen met je vriendinnen goed is voor je gezondheid. Door minimaal twee keer per week iets met vriendinnen te doen, geef je je immuunsysteem een boost. Maar er zijn meer voordelen: 

  • Je herstelt sneller 
  • Je hebt minder last van stress 
  • En je wordt vrijgeviger 

Activiteiten met vriendinnen

Volgens het onderzoek haal je het meeste uit je vriendschap voor je gezondheid door met maximaal vriendinnen een activiteit te ondernemen. En het hoeft niet heel ingewikkeld te zijn, door samen te roddelen of samen even een drankje doen, doen je vriendinnen al wonderen voor je gezondheid.  

Maar we horen je het al denken: ‘Waar haal je je als drukbezette moeder tijd vandaan om minstens twee keer per week iets met je vriendinnen te doen?’. Want uit het onderzoek blijkt dat slechts twee van de vijf vrouwen tijd heeft om een keer in de week iets met vriendinnen te ondernemen. Bij vrouwen die moeder zijn, gebeurt dat minder dan een keer in de week.  

Toch luidt het advies om er moeite voor te doen, juist omdat er zoveel voordelen zijn voor je gezondheid als je regelmatig wat gezelligs met vriendinnen doet. 

Hoe vaak doe jij iets samen met je (mama)vriendinnen?

Lees ook:

Hilarische fotoshoot zwangere vriendinnen
Waarom vriendinnen met kinderen zo belangrijk zijn

Bron: TinyBeans.com, foto:Pixabay

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50