Waarom kunnen sportapps niet in zwangerschapsmodus?

Waarom kunnen sportapps niet in zwangerschapsmodus?

Ben jij een fanatieke sporter die gebruik maakt van allerlei sportapps waarop je je vorderingen kunt bijhouden? Is het je wel eens opgevallen dat die helemaal niet in de zwangerschapsmodus kunnen? Tech-journaliste Swapna Krishna plaatste een tweet hierover die binnen de kortste keren viraal ging.

Haar sportapp Fitbit geeft haar continue reminders van haar prestaties. Maar nu ze zwanger is kan ze niet meer aan haar doelen voldoen en krijgt ze continue reminders dat ze haar doelen niet heeft bereikt. Heel irritant. Je zou het kunnen oplossen door die app heel eenvoudig te verwijderen, maar daar wil ze niet aan. “Het is zo jammer dat je die notificaties niet in een soort pauze-stand kunt zetten.” Of dat het aangepast kan worden aan je gesteldheid, zoals bijvoorbeeld een zwangerschap.

Lees ook:
Het is bevestigd: sporten tijdens zwangerschap is juist goed voor je

Tweet

Haar tweet waarin ze makers van sportapps laat weten dat ze moe wordt van al die notificaties dat ze haar sportdoelen niet heeft behaald, kreeg veel bijval van andere zwangere vrouwen.

 

Ook kreeg ze wat vragen over hoe die zwangerschapsmodus precies moet werken, zoals moeten de notificaties helemaal worden uitgezet als je zwanger bent? “Nee”, zegt ze. “Ik wil kunnen bijhouden hoeveel ik aankom tijdens mijn zwangerschap en of dat gezond is of niet.”

Niet alleen voor mannen

De tech-journaliste vindt apps die maar de helft van de bevolking bedienen slechte apps. “Het maakt niet uit of je net gestart bent als maker met een app. Het moet niet zo zijn dat er in eerste instantie alleen maar wordt gekeken naar mannelijke gebruikers."

Bron: TheBump.com

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


  • china-dad

    Volgens mij kan er altijd iets gebeuren waardoor je je doelen noet haalt die ook mannen kan overkomen: je wordt ziek, aangereden, etc. Dan zit je evenmin te wachten op notifications over de doelen die je niet meer kunt halen. Het ontbreken van.een.zwangerschapsmodus heeft dus niks te maken met 'deze apps richten zich vooral op mannen'.

    Het zou natuurlijk cool.zijn om.een speciale slimme zwangerschapsmodus op je sportapp te hebben, maar waarom zou een man daarvoor moeten betalen? Dan kun je daar ook wel over gaan zeuren.

    Bottom line: Zo'n app moet op zijn minst een.setting hebben om notifs uit te zetten. Slimme zws modus mag van mij een extra addon zijn.die er niet standaard bij zit. Maar uiteindelijk krijg je op de markt natuurlijk een.product waarvan de maker denkt dat hij het meeste geld.kan verdienen. Dus als hij.denkt dat een.zws modus een gat in.de markt is, gaat hij dat doen. Het zou wel onderscheidend zijn.

  • Lispeltuut

    Ik zie dat inderdaad ook niet als een 'de app is alleen voor mannen omdat hij geen zw.modus heeft'. Vrouwen sporten toch ook?

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50