Waarom ik als moeder niet op vakantie wil naar het buitenland

Waarom ik als moeder niet op vakantie wil naar het buitenland
  • in Moeder
  • 17
  • 30603
  • 13/07/2022

Ooit was vakantie me heilig. Dan gooide ik wat bikini's en mijn ereader in een koffer om op vier uur vliegafstand langs een zwembad te gaan liggen en daar pas 14 dagen later weer vandaan te komen. 

Maar heel eerlijk? Nu ik moeder ben zie ik een vliegreisje naar een zonnig oord niet meer zo zitten. En wel hierom:

- Het lijkt me een crime om mijn hele hebben en houden van thuis in een serie koffers te moeten mikken. Ik raak al overspannen van het idee dat ik iets belangrijks zou vergeten. En dat gebeurt vast!

- Mijn kinderen midden in de nacht uit hun bedjes slepen om ze vermoeid en wel mee te nemen naar een tochtig vliegveld? Mij niet gezien!

- Want je zal altijd zien, dan loopt het vliegtuig vertraging op en zit je extra lang te hangen op het vliegveld!

- Om uiteindelijk een aantal uur op kilometers hoogte van de Aarde in een kleine cabine te zitten waar IEDEREEN boos naar jou en je vermoeide, huilende kleintje kijkt. 

- En wédden dat de koffer dan opeens kwijt is geraakt en je zonder alles zit?

- Na zo'n vlucht ben je nog niet bij je hotel. Dus je moet op zoek naar een taxi waar iedereen en alles in past of nog minstens een uur wachten op de transferservice-bus van de reisorganisatie. 

- En dan zit je op een hotelkamer. Een tweepersoonsbed, een stretcher voor de peuter aan de ene kant en een campingbedje voor de dreumes aan de andere kant. Ik moet er niet aan denken om zo opgesloten te zitten!

- Eten in restaurants vind ik heerlijk en mijn kinderen zijn absoluut braaf genoeg om keurig te blijven zitten. Maar drie keer op een dag...?

- Zo'n tropisch, zonnig klimaat is fantastisch, maar het brengt ook wel minpuntjes mee: je moet je kinderen marineren in zonnebrandcreme en 's nachts slapen ze onrustiger door de warmte. 

- Bovendien zit je heerlijk verliezen aan een spannend boek en een cocktailtje er niet in als je met twee kleine kinderen op reis gaat. Dan ben je van 7 uur 's morgens tot 7 uur 's avonds bezig met entertainment. 

- Thuis kan je je kleintjes wel eens loslaten in de tuin of hebben ze in de woonkamer genoeg speelgoed om maandenlang mee uit te zingen. Maar op vakantie is dat toch anders: bij het zwembad of op het strand moet je ze continu in de gaten houden. En even zelf spelen op 35m2 hotelkamer? Ook niet ideaal...

- Uiteindelijk, als je alle drempels van de vakantie hebt doorlopen en stiekem toch best hebt genoten van de qualitytime met z'n allen, is het tijd om het hele koffers inpakken-, vliegtuig-, jetlag-, taxi-drama weer van voor af aan aan te gaan... Zucht. Laat maar!

Ik ben aankomende zomer dus te vinden in een huisje in Zeeland. En jullie?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50