Waarom ik als moeder niet op vakantie wil naar het buitenland

Waarom ik als moeder niet op vakantie wil naar het buitenland
 • in Moeder
 • 17
 • 31056
 • 13/07/2022

Ooit was vakantie me heilig. Dan gooide ik wat bikini's en mijn ereader in een koffer om op vier uur vliegafstand langs een zwembad te gaan liggen en daar pas 14 dagen later weer vandaan te komen. 

Maar heel eerlijk? Nu ik moeder ben zie ik een vliegreisje naar een zonnig oord niet meer zo zitten. En wel hierom:

- Het lijkt me een crime om mijn hele hebben en houden van thuis in een serie koffers te moeten mikken. Ik raak al overspannen van het idee dat ik iets belangrijks zou vergeten. En dat gebeurt vast!

- Mijn kinderen midden in de nacht uit hun bedjes slepen om ze vermoeid en wel mee te nemen naar een tochtig vliegveld? Mij niet gezien!

- Want je zal altijd zien, dan loopt het vliegtuig vertraging op en zit je extra lang te hangen op het vliegveld!

- Om uiteindelijk een aantal uur op kilometers hoogte van de Aarde in een kleine cabine te zitten waar IEDEREEN boos naar jou en je vermoeide, huilende kleintje kijkt. 

- En wédden dat de koffer dan opeens kwijt is geraakt en je zonder alles zit?

- Na zo'n vlucht ben je nog niet bij je hotel. Dus je moet op zoek naar een taxi waar iedereen en alles in past of nog minstens een uur wachten op de transferservice-bus van de reisorganisatie. 

- En dan zit je op een hotelkamer. Een tweepersoonsbed, een stretcher voor de peuter aan de ene kant en een campingbedje voor de dreumes aan de andere kant. Ik moet er niet aan denken om zo opgesloten te zitten!

- Eten in restaurants vind ik heerlijk en mijn kinderen zijn absoluut braaf genoeg om keurig te blijven zitten. Maar drie keer op een dag...?

- Zo'n tropisch, zonnig klimaat is fantastisch, maar het brengt ook wel minpuntjes mee: je moet je kinderen marineren in zonnebrandcreme en 's nachts slapen ze onrustiger door de warmte. 

- Bovendien zit je heerlijk verliezen aan een spannend boek en een cocktailtje er niet in als je met twee kleine kinderen op reis gaat. Dan ben je van 7 uur 's morgens tot 7 uur 's avonds bezig met entertainment. 

- Thuis kan je je kleintjes wel eens loslaten in de tuin of hebben ze in de woonkamer genoeg speelgoed om maandenlang mee uit te zingen. Maar op vakantie is dat toch anders: bij het zwembad of op het strand moet je ze continu in de gaten houden. En even zelf spelen op 35m2 hotelkamer? Ook niet ideaal...

- Uiteindelijk, als je alle drempels van de vakantie hebt doorlopen en stiekem toch best hebt genoten van de qualitytime met z'n allen, is het tijd om het hele koffers inpakken-, vliegtuig-, jetlag-, taxi-drama weer van voor af aan aan te gaan... Zucht. Laat maar!

Ik ben aankomende zomer dus te vinden in een huisje in Zeeland. En jullie?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (17) Stuur een bedankje


 • M1518

  Voor ons prachtige vakanties met de auto! Je bent dan zeer flexibel en kunt zo veel meenemen als je wilt.

  Vliegen lijkt me nu ook nog niets, maar ben zelf dan ook totaal geen all-inclusive type...nog nooit gedaan.

 • Ohmamamia

  Nee, een all in vakantie in Turkije/Egypte lijkt me ook geen succes. Sowieso niet, maar smaken verschillen.

  Ik woon in Zweden en ga wel eens met het vliegtuig naar Nederland met drie kinderen tussen de anderhalf en zeven jaar. Is dat mijn hobby, nee, maar zo'n dagje is het echt wel waard voor twee fijne weken met familie.

  Voor vakantie zou ik eerder de auto kiezen misschien, maar ook dat is gedoe. Kinderen zijn nou eenmaal gedoe, maar met zijn alleen een nieuwe plaats ontdekken is fantastisch, en goed voor hun ontwikkeling!

 • Nog-even!

  Wat een ontzettend kortzichtig wereldbeeld heb je dan... Met de auto kun je prima naar een huisje in het buitenland. En guess what? In een huisje zit een fornuis!!

 • Baby323

  waar komt dit stuk vandaan?

  Hoe heerlijk als je s’nachts de hele nacht rijdt en dan in de ochtend die mooie hoge bergen zien! Zo leuk om dan die blije kindergezichten te zien.

  En ook 3x per dag uit eten op vakantie in het buitenland?? Eehh!! Op sommige dagen zelfs 0x!

 • Nog-even!

  Wij in 3 weken vaak maar 1 keer

 • Lady-whistledown

  Mijn hemel wat een intens slecht en vooral negatief artikel. Bekrompen ook want kennelijk betekent een buitenlandse reis in de optiek van de schrijfster alleen maar een vliegreis naar een op je naad reservaat terwijl er zoveel meer is dan alleen een all inclusive resort. Wij gaan altijd naar het buitenland op vakantie, met de auto, gewoon omdat wij dat leuk vinden. De kinderen weten niet beter.

 • Nog-even!

  Bizar hè... Klinkt als een tiener die nog niks van de wereld heeft gezien, behalve een all-inclusive vakantie in Turkije...

 • Jvb

  Jeetje, wat een negativiteit. Er is zoveel meer mogelijk dan een verre vliegreis, een resort en een hotelkamer. Pak de auto, huur een huisje, clampingtent of caravan, kies een omgeving waar je kinderen gewoon kunnen spelen en waar je de omgeving kunt verkennen. Ga niet 3x per dag naar een restaurant (doe je dat serieus echt?) maar ontbijt, lunch/brunch en barbecue zelf bij je accomodatie, haal pizza's af of neem hapjes van de supermarkt mee naar het strand en eet daar. En neem een schermpje mee naar een restaurant als je wel een keer gaat. Duw je kinderen niet in jóuw type vakantie, maar maak er een vakantie van die voor alle gezinsleden geschikt is, dan heb je al een stuk minder gedoe. En focus eens op de positieve dingen zeg. Al huilt je kind in het vliegtuig, al raakt er een koffer een paar dagen kwijt, is dat echt al genoeg om je vakantie te laten verpesten? Dan kun je inderdaad maar beter thuisblijven, maar wat zonde als dit je instelling is.

  Ik heb 3 kinderen en een paar jaar in het buitenland gewoon, vaak gevlogen met de kinderen en echt nooit problemen gehad. Ja, heus wel eens een kind dat er even geen zin meer in had onderweg, maar dat heb je thuis toch ook wel eens? En vertraging op een vliegveld vinden de kinderen ook niet erg, gewoon een spelletje doen, even rondrennen op een rustig stukje, videobellen met oma, wat eten, een schermpje en de tijd is voorbij. Niet te moeilijk maken allemaal hoor.

 • Charhm

  Totaal NIET herkenbaar

 • kez

  Haha, newsflash: er is meer buitenland dan tropische oorden waar je naartoe moet vliegen en in een hotel verblijft.

 • kez

  Haha, newsflash: er is meer buitenland dan tropische oorden waar je naartoe moet vliegen en in een hotel verblijft.

 • Charhm

  Precies haha

 • Pinkl@dy

  Nou inderdaad... alleen maar zien wat ze willen zien. Ook nog nooit van een auto gehoord zo te zien

 • Mama-van-4-wondertjes

  Volledig mee eens. Heb inmiddels 4 kinderen en nog nooit met ze gevlogen. Veel te veel gedoe. Baby’s doe je er sowieso geen plezier mee. Die zijn het liefst thuis in vertrouwde omgeving. En idd huilende kinderen in een vliegtuig. Vreselijk, voor jezelf maar ook voor mede passagiers. Vakantie kun je ook prima in eigen land vieren. Midweek of een weekendje weg, helemaal goed. Als ze een jaar of 4/5 zijn kun je weer prima vliegen. Paar jaar thuis of in eigen land op vakantie overleven we ook wel.

 • Nog-even!

  Binnen Europa heb je helemaal geen vliegtuig nodig

 • Dromer87

  Alsof vliegen en een hotel de enige manier van vakantie vieren is. Wat een onzinverhaal weer.

 • AshleyJessy

  Wat negatief!

  Bekijk het van de goeie kant, zoveel nieuwe herinneringen!

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50