Waarom iedere (aanstaande) moeder zich moet aanmelden op een forum

Waarom iedere (aanstaande) moeder zich moet aanmelden op een forum
  • in Moeder
  • 8
  • 9297
  • 24/04/2017

Tijdens mijn eerste zwangerschap heb ik me direct aangemeld op het BabyBytes-forum. Ik maakte al snel kennis met vrouwen die - net als ik - zwanger waren van hun eerste kindje en die dus veel met mij gemeen hadden. Een feest van herkenning in deze nieuwe fase van mijn leven! 

Ik was destijds de enige in mijn vriendinnengroep die zwanger was, dus ik had toch best het gevoel dat ik me in moest houden met kwebbelen over de zwangerschap. Niets lastiger dan gesprekken over gênante kwaaltjes en onzekere momenten, als je vriendinnen hier totaal geen ervaring - en laten we eerlijk zijn: ook geen interesse - mee hebben. Op het forum van BabyBytes vond ik dus gelijkgestemden en dat was een opluchting. En wel hierom:

Kwaaltjes

Het eerste trimester heb ik de dagen afgeteld. Door het uitblijven van typische zwangerschapskwaaltjes kon ik gewoonweg niet geloven dat ik écht een baby verwachtte. Gelukkig bleek al snel dat meerdere vrouwen dit herkennen. Op onze beurt konden wij dan weer bemoedigende woorden en virtuele knuffels naar de mama's in spé sturen die helaas wel veel last hadden van kwaaltjes. 

Onzekerheden

Ik heb me suf gezocht naar de kans op een miskraam. Iedere dag zocht ik naar een percentage, waarvan ik hoopte dat die steeds kleiner werd. Toen ik in mijn zwangerschapsapp las dat de eerste tien weken het meest kritiek zijn, had ik toch wat steun nodig vanuit het forum. Ja, er waren mama's die helaas een miskraam hadden meegemaakt, maar de meeste moeders niet en dat gaf me hoop op een goede afloop. 

Roddelen

Mijn partner was niet direct buiten zinnen van enthousiasme toen ik zwanger raakte. Ja, we hadden zelf voor deze volgende stap in ons leven gekozen, maar hij had het er toch wel moeilijk mee dat zijn leven op het punt stond om zó ontzettend te veranderen. Om die reden was hij de eerste weken ook helemaal niet zo betrokken bij de zwangerschap als ik had gehoopt. Op het forum bleek al snel dat veel vrouwen dit herkenden. Sommige mannen waren dan wel heel enthousiast, er waren er minstens net zoveel die ook wat lauwer hadden gereageerd. Ik kreeg een paar handige gesprekstips mee en dat heeft uiteindelijk geholpen!

Spanning

Ik was min of meer gelijk zwanger met een aantal andere forummers en we hebben elkaars zwangerschap echt van dichtbij meebeleefd. Rond dezelfde periode hadden we allemaal de geslachtsbepaling ("En? Wat krijg jij?") en bespraken we de uitkomsten van de 20-wekenecho's. We telden gezamenlijk de dagen af tot onze bevallingen en ik juichte mee toen de eerste baby geboren werd. Het was echt heel bijzonder.

Informatie

Er waren wat first time moms in op het forum, maar vooral een hoop ervaringsdeskundigen. Er waren er in ieder geval genoeg die alles uit konden vertellen over hoe we met krampjes om konden gaan, die vertelden dat ik niet onzeker hoefde te zijn over het aantal gekolfde milliliters borstvoeding en die me leerden hoe ik mijn kleintje kon enthousiasmeren voor zijn eerste hapjes. HANDIG!

Vergelijken

Niet iedereen wordt blij van het vergelijken van kinderen en hun ontwikkeling, maar ik vond dat op het forum toch altijd wel leuk. Mijn kindje deed het goed, en dat het kindje van A. eerder omrolde dan mijn zoon, en het kindje van B. wat eerder al kon staan... ik vond het vooral heel erg leuk om te zien welke fases wij nog door zouden gaan maken met onze jongen. En dat gebeurde toen ook! 

Genoeg redenen dan ook om je ook snel aan te melden op het forum en mee te praten! 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (8) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50