Waarom het goed is om met je kind naar de boerderij te gaan 

Waarom het goed is om met je kind naar de boerderij te gaan 
  • in Kinderen
  • 0
  • 1145
  • 26/04/2023

We zitten midden in de meivakantie en je kan heerlijk wat tijd met je kindje doorbrengen. Ben je nog op zoek naar een leuke activiteit om met je kind te gaan doen? Ga dan naar de boerderij! Hier lees je waarom naar de boerderij gaan zo goed is voor je kleintje. 

Elke stad of dorp heeft dichtbij wel een kinderboerderij. Dit is een leuke en leerzame activiteit om met je kind naar toe te gaan. Lekker in de frisse buitenlucht spelen en bijkomen van alle chaos, in de rust van de boerderij. Daarbij is het vaak ook nog eens goedkoop of zelfs gratis.  


Buitenleven 

Door met je kind naar een kinderboerderij te gaan, komen ze van jongs af aan al in contact met de natuur. De zintuigen worden hierdoor geprikkeld, denk bijvoorbeeld aan het horen van verschillende dierengeluiden, het voelen van zachte schapenvachtjes of het ruiken van vers gras. Je helpt het kindje hiermee met de zintuigelijke ontwikkeling. Daarbij is buiten zijn ook heel erg gezond voor je kind, bijvoorbeeld alle vitamine D die ze binnenkrijgen, de beweging van het buiten spelen en de natuur zorgt zelfs voor het verlagen van het stressniveau. Ook verbetert de lucht op een boerderij je immuunsysteem. Genoeg reden dus om lekker naar buiten te gaan! 

Waarom dieren goed zijn 

Het is goed om je kind in contact te brengen met dieren. Kinderen zullen een gevoel van empathie krijgen als ze omgaan met een dier. Ze krijgen er verantwoordelijkheidsgevoel van en ontwikkelen sociale vaardigheden. Daarbij kunnen ze een band opbouwen met een dier en hierdoor emotioneel gesteund worden. Dieren hebben een positieve invloed op de gezondheid van het kind maar ook op volwassenen. Alleen al het aaien van een dier verlaagt je hartslag en je bloeddruk. En uiteraard geven de schattige diertjes een positief effect op ons humeur.  

Boerderijen 

Er zijn verschillende soorten kinderboerderijen waar je naar toe kan. Je hebt kinderboerderijen waar je alleen mag kijken naar de diertjes, maar je hebt ook interactieve boerderijen waar je zelf de lammetjes mag voeren, de alpaca’s mag aaien of de geiten mag knuffelen. Vaak zijn er ook nog leuke (kinder)activiteiten en speeltuinen aan verbonden. Zoek op welke kinderboerderij er dicht bij jou in de buurt is en geniet van het heerlijke buitenleven. 

Ga jij wel eens naar de kinderboerderij? 

Lees ook:

Dit zijn de allerliefste foto's van kinderen en huisdieren!
Grappig en mooi: de relatie tussen een baby en een hond

Bron: De kleine wildenberg

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50