Waarom het belangrijk is om te sporten als moeder

Waarom het belangrijk is om te sporten als moeder

Een goddelijk lichaam is niet de enige reden om jezelf de sportschool in te slepen. Deze goede redenen om als moeder regelmatig aan lichaamsbeweging te doen, kun je vanaf nu gebruiken als je geen motivatie hebt. Want als moeder is het hartstikke belangrijk om te sporten.

1. Je geeft een goed voorbeeld

Sporten is gezond, dat kun je je kinderen alleen maar serieus meegeven als je zelf ook goed bezig bent. Laat ze dus zien dat sport tot het dagelijks leven behoort.

2. Je slaapt beter

Hoe meer je beweegt, hoe beter je slaapt. Je slaapt makkelijker in en wordt ‘s nachts minder snel wakker als je regelmatig sport. En dan maar hopen dat de kinderen je niet wakker maken…

3. Je krijgt er meer energie van

En dat heb je wel nodig als moeder, een extra beetje energie.

4. Het kan een leuke sociale activiteit zijn

Je kunt er ook iets leuks van maken door met een vast clubje te gaan fitnessen of een groepsles te volgen. Je bent even lekker het huis uit, terwijl je ook nog iets goeds doet. Twee vliegen in één klap.

5. Het vermindert stress

Voel je je vaak gespannen en heb je het idee dat je het even niet meer aan kan? Sporten kan helpen om dat beetje extra spanning weg te nemen. En als moeder relaxed is, zijn de kinderen dat ook.

6. Het maakt je sterker

Versterk je spieren in de sportschool en andere klusjes gaan je ook beter af. Als je lichaam sterker is kost het ook een hoop minder energie om de kinderen op te tillen of met zware boodschappen te zeulen.

Sport jij? Zo ja, hoe vaak?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Laura Saija was online redacteur bij BabyBytes. Ze woont samen met haar vriend Toby, hun peuter Rosie (december 2017) en dreumes Norah (oktober 2019) en baby Hunter (mei 2021). In haar dagelijkse leven probeert ze een balans te vinden tussen het moederschap, haar relatie, vriendinnen én carrière. Volg Laura ook op Instagram.

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50