Waarom het belangrijk is om te sporten als moeder

Waarom het belangrijk is om te sporten als moeder

Een goddelijk lichaam is niet de enige reden om jezelf de sportschool in te slepen. Deze goede redenen om als moeder regelmatig aan lichaamsbeweging te doen, kun je vanaf nu gebruiken als je geen motivatie hebt. Want als moeder is het hartstikke belangrijk om te sporten.

1. Je geeft een goed voorbeeld

Sporten is gezond, dat kun je je kinderen alleen maar serieus meegeven als je zelf ook goed bezig bent. Laat ze dus zien dat sport tot het dagelijks leven behoort.

2. Je slaapt beter

Hoe meer je beweegt, hoe beter je slaapt. Je slaapt makkelijker in en wordt ‘s nachts minder snel wakker als je regelmatig sport. En dan maar hopen dat de kinderen je niet wakker maken…

3. Je krijgt er meer energie van

En dat heb je wel nodig als moeder, een extra beetje energie.

4. Het kan een leuke sociale activiteit zijn

Je kunt er ook iets leuks van maken door met een vast clubje te gaan fitnessen of een groepsles te volgen. Je bent even lekker het huis uit, terwijl je ook nog iets goeds doet. Twee vliegen in één klap.

5. Het vermindert stress

Voel je je vaak gespannen en heb je het idee dat je het even niet meer aan kan? Sporten kan helpen om dat beetje extra spanning weg te nemen. En als moeder relaxed is, zijn de kinderen dat ook.

6. Het maakt je sterker

Versterk je spieren in de sportschool en andere klusjes gaan je ook beter af. Als je lichaam sterker is kost het ook een hoop minder energie om de kinderen op te tillen of met zware boodschappen te zeulen.

Sport jij? Zo ja, hoe vaak?

Laura Saija is online redacteur bij BabyBytes. Ze woont samen met haar vriend Toby en hun baby Rosie (december 2017) in Amsterdam. In haar dagelijkse leven probeert ze een balans te vinden tussen het moederschap, haar relatie, vriendinnen én carrière. Volg Laura ook op Instagram.

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


  • Latercera

    Sportte altijd veel, na de derde kwam het er minder van. Heb dit gemerkt.. slecht slapen en stress. Ook door situatie. Nu sinds januari weer aan het sporten. Lekker 2x per week flink zweten. Heeeeerlijk. Slaap weer goed en voel me gelukkiger. Wist niet dat het zo belangrijk was.

  • Rosa87

    Ja lekker! Drie keer in de week 1,5 á 2 uur fitnessen. Kan er ook echt van balen als ik minder kan door schoolvakanties of zo.. Het is tegenwoordig echt míjn ding en ben ook heel blij dat dat me als alleenstaande moeder lukt 💪🏻

  • MomOfGirls

    Voorheen was ik 2x per week te vinden in de sportschool samen met mijn partner. Maar door alle drukte staat dat momenteel even op een laag pitje.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50