Waarom beweegt een baby in de buik?

Waarom beweegt een baby in de buik?

Vind/vond jij het ook zo fijn om je baby te voelen bewegen in je buik? Maar waarom beweegt een baby eigenlijk in de buik: is het om je gerust te stellen of zit er heel wat anders achter?

Voor het eerst hebben onderzoekers kunnen vaststellen waarom een baby in de buik beweegt. De voornaamste reden is om hun botten en hun gewrichten te ontwikkelen.

Lees ook:
Vanaf wanneer voel je de baby in je buik?

Onderzoek

Volgens een recent onderzoek dat werd gepubliceerd in het magazine Development, kunnen botten en gewrichten zich niet ontwikkelen als je stil zit.

Voor het onderzoek werd er gekeken naar embryo kippen en muizen. Bewegingen zorgen ervoor dat moleculaire interactie cellen en tissue van een embryo worden gestimuleerd om zich te ontwikkelen tot botten en kraakbeen.

Als er geen beweging zou zijn dan kunnen er broze botten en abnormale gewrichten worden ontwikkeld.

Als je je zorgen maakt over de beweging van je baby in je buik, neem dan contact op met je verloskundige of gynaecoloog!

Bron: TheBump.com

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50