Vrouwen vallen eerder voor familieman dan carrièreman

Vrouwen vallen eerder voor familieman dan carrièreman

Tijden veranderen en zo ook onze smaak qua mannen. De traditionele rolverdeling van de man die voor het geld zorgt en de vrouw die thuis de zorg op zich neemt, is definitief ouderwets, want vrouwen vallen tegenwoordig liever op een familieman dan op een carrièreman.

De voorkeur gaat nu eerder uit naar een familieman, zodat vrouwen meer tijd hebben voor hun eigen carrière.

Lees ook:
Lezeressen vertellen: 'Ik werk en mijn partner zorgt voor de kinderen'

Onderzoek

Uit onderzoek aan de Belgische KU Leuven blijkt dat jonge vrouwen een man die langer dan het wettelijke vaderschapsverlof thuisblijft veel aantrekkelijker vindt dat een man die vlak na de geboorte van het kind weer aan de slag gaat.

Gelukkiger

Ook kwam naar voren dat stellen met een man die meer aandacht besteedt aan het gezin gelukkiger zijn. Zo zorgen minder conflicten tussen werk en privé voor een betere levenskwaliteit, meldt NINA.be.

Niet alleen vrouwen hebben meer baat bij een familieman, ook de man zelf ondervindt voordelen op het gebied van gezondheid, relatie en welzijn. Maar wat het allerbelangrijkste is: kinderen ontwikkelen zich sociaal beter als hun vader veel thuis is en aandacht geeft aan het gezin!

Wie vind jij aantrekkelijker: een familieman of een carrièreman?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50