Vrouwen die vroeg in de zwangerschap verhuizen hebben meer kans op een vroeggeboorte

Vrouwen die vroeg in de zwangerschap verhuizen hebben meer kans op een vroeggeboorte

Zwangere vrouwen die tijdens het eerste trimester van hun zwangerschap verhuizen, hebben 42 procent meer kans op een vroeggeboorte. In een onderzoek, waar 140.000 vrouwen onderzocht werden, werd ook aangetoond dat bij vrouwen die in de eerste maanden van hun zwangerschap verhuizen de kans op een baby met een laag geboortegewicht 37 procent hoger ligt. 

Data

Voor het onderzoek selecteerden ze op de Universiteit van Washington, Seattle 28.011 willekeurige vrouwen die verhuisd waren in het eerste trimester. De data werd vergeleken met 112.011 vrouwen die hetzelfde jaar bevielen maar niet waren verhuisd.  

Stress

Verhuizen kan heel stressvol zijn, volgens onderzoekers op de Universiteit van Washington, Seattle. Het onderzoek wijst uit dat die stress aan het begin van de zwangerschap schadelijker is dan later in de zwangerschap. Ook de fysieke belasting van een verhuizing en de ontregelingen in gezondheidszorg rondom de aankomst in het nieuwe huis kunnen een factor zijn. 

Vroeggeboorte

Uit de resultaten bleek dat 9,1 procent van de vrouwen die verhuisden tijdens de zwangerschap een vroegtijdige bevalling hadden, vergeleken met 6,4 procent van degenen die niet verhuisden.

Laag geboortegewicht

Van degenen die in het eerste trimester verhuisden, beviel 6,4 procent van een baby met een laag geboortegewicht, vergeleken met de 4,5 procent die in hetzelfde huis verbleef. Deze resultaten bleven hetzelfde nadat rekening gehouden was met andere risicofactoren, zoals leeftijd, opleiding, inkomen en roken.

Reageer op dit artikel

reacties (5) Stuur een bedankje


 • Merel3

  Wat een onzin. Bronvermelding doet babybytes niet aan geloof ik he?

 • ChaoticMomster

  4x niet verhuist en 2 daarvan onder de 3 kilo.

  1x wel en hij woog bijna 4 kilo bij 39 weken 😁😁😁♥️

  Hier gaat het niet op iig.

 • Soccer-Mom

  Wat een nutteloos bangmaakartikel, bah.

 • B-

  Nou ik word er eerlijk gezegd ook bang van, ben 4 maanden zwanger en onlangs verhuisd 😳. Van het lezen van dit artikel ervaar ik meer stress dan van de verhuizing!

 • Mijn-diamantjes

  Tijdens mn 1e zwangerschap niet verhuisd. 32 weken bijna 4 cm ontsluiting en gehaald met 35 weken .

  Bij mn 2e zwangerschap verhuisd toen ik 10 weken was. En mevrouw bleef tot 40 weken en 4 dagen zitten . Wel was ze licht voor haar termijn

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50