Vrouwen die moeite hebben met borstvoeding geven voelen zich ‘mislukt’

Vrouwen die moeite hebben met borstvoeding geven voelen zich ‘mislukt’

Twee derde van de moeders vindt borstvoeding geven het beste gedeelte van het moederschap. Maar ook de helft van de moeders die borstvoeding geeft, zegt dat dit niet makkelijk gaat. De moeders die moeite hebben met het geven van borstvoeding voelen zich vaak ‘mislukt’.

Moeite met borstvoeding

Dit blijkt uit een onderzoek poll van BBC Radio die door meer dan 1000 vrouwen tussen 18 en 40 jaar werd ingevuld. De vrouwen die moeite hadden met borstvoeding gaven eveneens aan dat dit een negatief effect had op hun mentale gezondheid.

Lees ook:
Had iemand me dit maar verteld, voordat ik borstvoeding ging geven...

Kunstvoeding of borstvoeding

Verder bleek uit het onderzoek dat 29 procent van de ondervraagde moeders exclusief borstvoeding gaf, 41 procent combineerde borstvoeding met kunstvoeding en 29 procent gebruikte alleen kunstvoeding.

Heb jij moeite gehad met borstvoeding? Wat was de oorzaak hiervan?

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


 • Druif89

  Ik heb het er zeker moeilijk mee gehad, maar kan me er steeds beter bij neerleggen. Hij groeit ook goed op kunstvoeding. Wat ik soms wel confronterend vind is dat op heel veel producten/websites altijd vermeld staat "borstvoeding is de beste voeding voor baby's" of iets dergelijks. Jammer dat je daar iedere keer als je voeding besteld aan herinnerd moet worden.

 • Mmarit

  Het voelt meer als falen voor mij. 2x geprobeerd... Bij mijn oudste lukte dit maar 6 weken. Aanleggen ging niet en met het kolven liep het zo ontzettend hard terug dat ik niets meer had.

  Bij mijn 2e dochter ging het fout, ze had koemelkallergie, dus zelf ook op koemelkeiwitvrije voeding. Alle melk kwam er ook steeds weer volledig uit en moest ik dus weer afkolven om de voeding dikker te maken met johannesbroodpitmeel.... Weer kolven en 2 weken later ook geen productie meer.

  Ik ben nu in verwachting van ons 3e meisje, maar ik ga geen borstvoeding meer geven. De vorige 2 keren heb ik me zo ellendig gevoeld dat ik totaal noet heb kunnen genieten van mijn meiden als baby's. Ik voelde me echt een mislukkeling die niet eens haar eigen kind kon voeden.

  Vandaar voor mij de keuze dat ik deze keer direct start met kunstvoeding, maar vind het ergens ook wel erg sneu tegenover dit meisje

 • Barbamammie79

  Dus... ze voelen zichzelf 'als moeder/mens' mislukt? Moet ik dit zo opvatten?

  Dat gaat heel ver. Nergens voor nodig.

  Aan de andere kant: als iemand iets probeert en het lukt niet... dan is het mislukt. Klopt. Kan. Heel normaal. Hoort bij het leven. Niks meer en niks minder.

  Daar hoeft niemand zichzelf mislukt door te voelen toch? Er mislukken zoveel dingen in het leven. Til er vooral niet te zwaar aan en betrek het niet persoonlijk

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50