Vrouw schrijft aangrijpende brief aan arts die abortus adviseerde

Vrouw schrijft aangrijpende brief aan arts die abortus adviseerde

“Mijn kind is perfect.” Dat zijn de woorden van de Amerikaanse Courtney Baker uit Florida. Een opschepperige moeder? Nee. Ze schreef dit in een brief naar haar voormalig arts die haar adviseerde abortus te ondergaan omdat tijdens haar zwangerschap bleek dat haar dochter downsyndroom heeft.

In de mooie brief schrijft de moeder dat de arts de moeilijkste tijd in haar leven bijna ondraaglijk maakte, door diverse keren abortus te adviseren. Dit omdat de kwaliteit van leven voor de moeder achteruit zou gaan. “Emersyn heeft ons een doel in het leven gegeven en oneindig veel vreugde”, schrijft Courtney.

Diagnose
Aan CNN vertelt de moeder dat ze geen moeilijkheden verwachtte toen ze erachter kwam dat ze zwanger was van haar derde kind. “Mijn eerste twee zwangerschappen waren makkelijk. Ik had verwacht dat dat bij de derde ook zo zou zijn." Echter, een aantal weken later werd haar baby prenataal gediagnosticeerd met het downsyndroom. De dokter adviseerde meerdere malen abortus, omdat haar leven volgens hem erg zwaar zou worden met een kind met het downsyndroom.

Facebook-post
De moeder kon dit blijkbaar niet naast haar neerleggen, aangezien ze na een jaar nog een brief naar haar arts schreef. Vlak voordat ze de brief samen met haar dochter Emersyn op de post deed, zette ze een foto van haar op Facebook met de strekking van de brief. Haar Facebook-post is inmiddels door meer dan 12000 mensen gedeeld en meer dan 22000 keer geliked. Haar volledige bericht leest je hieronder. 

Wat vind jij van de brief van Courney?

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

Beeld: Facebook/ Parker Myles

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50