Vrouw raakt zwanger van tweeling door eicellen zusje

Vrouw raakt zwanger van tweeling door eicellen zusje

Het zal je maar gebeuren: op je 23e last krijgen van overgangsverschijnselen. Het overkwam Australische Amber. Twee jaar geleden kwam ze vervroegd in de overgang én bleek er een cyste in één van haar eileiders te zitten, waardoor ze haar eierstok kwijtraakte. Gelukkig is ze nu - twee jaar - later, zwanger van een tweeling. Dankzij de eicellen van haar zusje.

In 2015, toen Amber 25 was, kreeg ze last van opvliegers. Soms wel twintig op een dag. Ze ging naar de dokter en die zei als grapje dat het wel op de overgang leek. Samen lachten ze erom en gingen ze op zoek naar andere verklaringen. Uit bloedonderzoek bleek echter al snel dat ze wel degelijk vervroegd in de overgang terecht was gekomen. Een hartverscheurende conclusie voor Amber en haar vriend Chris, die probeerden hun kinderwens in vervulling te laten gaan.

Lees ook:
Zus is tweemaal draagmoeder voor haar broer

Daarop volgden een aantal vruchtbaarheidsbehandelingen en twee IVF-behandelingen. Amber kreeg een grote cyste op haar eileider, waardoor die verwijderd moest worden. Uit de operatie die volgde, bleek ook dat haar andere eileider niet werkzaam was. Kinderen krijgen met haar eigen eicellen was voor Amber helaas dan ook uitgesloten.

Slecht nieuws

Al snel besloot Ambers zusje Taylor dat zij haar eicellen wilde doneren. "Ik heb er niet om gevraagd en zij heeft het niet voorgesteld. Het plan was er opeens gewoon" vertelt Amber hierover. Taylor moest zichzelf injecteren met hormoon stimulerende middelen, om uiteindelijk onder narcose te gaan voor het verzamelen van de eicellen. Uit de eerste poging was slechts één eicel geschikt om teruggeplaatst te worden. Helaas raakte Amber niet zwanger. "We zaten er helemaal doorheen. Emotioneel, lichamelijk.... financieel zelfs. We konden niet meer!" 

Hoera!

Toch werd er drie maanden later nog een poging gewaagd. Vier van de dertien gewonnen eicellen waren geschikt en er werden twee teruggeplaatst. De andere twee bevruchte eicellen werden bevroren. Vlak voor haar NOD (niet ongesteld dag) verloor Amber wat bloed. De volgende dag deed ze een zwangerschapstest en geheel tegen haar eigen verwachting in bleek deze positief te zijn! En niet zo'n beetje ook.

Zus Taylor kwam natuurlijk meteen het goede nieuws vieren en inmiddels is Amber nog maar enkele weken van de uitgerekende datum verwijderd.

"Nooit had ik ervan durven dromen dat ik ooit mijn eigen babyshower zou mogen vieren. Ik kan gewoon niet geloven hoeveel geluk ik heb dat ik een zus heb die haar eitjes heeft willen doneren. Het zal me nooit lukken om in woorden uit te drukken hoe dankbaar we zijn, maar ik hoop dat je weet hoe ontzettend veel we van je houden." schrijft ze op een prachtige foto waarop haar zus haar bolle buik een kus geeft. 

Wat een bijzonder en lief verhaal! :-)

Bron: Dailymail

Betty (31) is voormalig hoofdredacteur van BabyBytes. 

Ze woont in Amsterdam, is getrouwd en moeder van een zoon (september 2014) en een dochter (mei 2016). 

Reageer op dit artikel

reacties (4) Stuur een bedankje


  • AshleyJessy

    Word er emotioneel van !❤

  • mama van A-M-Z-R

    Wat lief

  • DimmetjeV

    Prachtig! Echt fantastisch dat ze dit heeft gedaan voor haar zus. En ik zie het niet als dat ze (donor) de kinderen als "eigen" zal zien maar meer dat ze de bouwsteentjes aan haar zus heeft gegeven, want dat is straks gewoon de mama van die twee wondertjes ❤️❤️

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50